İngiltere, AB ile görüşmelere 2021'de devam etmeyecek

İngiltere, Avrupa birliği ile ticaret müzakerelerine 2021 yılında devam etmeyeceğini açıkladı. Johnson’ın sözcüsü Jamie Davies gazetecilere yaptığı açıklamada, “Zamanımız olduğu müddetçe -eğer anlaşmak hala mümkünse- müzakere etmeye hazırız fakat az zaman kaldığının da farkındayız.” dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere, müzakerecilerin bir anlaşmaya varamaması halinde Avrupa Birliği ile ticaret müzakerelerine gelecek yıl devam etmeyeceğini ve Brexit geçiş sürecinin de 31 Aralık’tan sonraya ötelenmeyeceğini belirtti.

Başbakan Boris Johnson’ın sözcüsü Jamie Davies gazetecilere yaptığı açıklamada, “Zamanımız olduğu müddetçe -eğer anlaşmak hala mümkünse- müzakere etmeye hazırız fakat az zaman kaldığının da farkındayız.” dedi.

Davies, düzenlemeler üzerinde fikir ayrılıklarının hala mevcut olduğunu söylerken balıkçılık ile ilgili sorunları şu an Brüksel’deki ekip tarafından müzakere edildiğini belirtti.

“Gelecek yıl bağımsız bir sahil devleti olacağız ve herhangi bir anlaşma buna saygı duymalı.” diyen Davies, İngiltere’nin gelecek yıl ticaret görüşmelerine devam edip etmeyeceği sorusunu ise “Bunu eleyebiliriz.” diye cevapladı

Davies son olarak, “Eğer herhangi bir serbest ticaret anlaşmasına varılamazsa Avustralya şartlarıyla ayrılacağız ve başbakan da o şartlar altında refah içinde olacağımız konusunda gayet net.” dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar