İngiltere'de aşılama hızla devam ediyor

İngiltere'de Covid-19'a karşı aşılama hızla devam ediyor. İngiltere Aşılama Bakanı Nadhim Zahawi'nin verdiği bilgiye göre dakikada ortalama 140 kişinin aşılanıyor. Şu ana kadar 3.857. 15 Şubat'tan sona geçilecek ikinci aşamada ise öncelikle polisler,öğretmenler ve mağaza çalışanları aşılanacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere'de Covid-19'a karşı aşılama hızla devam ediyor. İngiltere Aşılama Bakanı Nadhim Zahawi'nin verdiği bilgiye göre dakikada ortalama 140 kişinin aşılanıyor. Şu ana kadar 3.857.266 kişi ilk dozu, 449 bin 736 kişi de ikinci doz aşıyı aldılar. 

 Zahawi, aşılamanın hızlanması için bu hafta 17 büyük aşı merkezi daha açacaklarını ve ay sonuna kadar toplam 50 yeni büyük aşılama merkezi açmış olacaklarını vurguladı.

İngiltere'de risk grubundaki kesimlerin Covid-19'a karşı aşılanması devam ederken, aşılama kampanyasının ikinci aşaması da netleşmeye başladı.

Bakan Nadhim Zahawi'nin verdiği bilgiye göre yaşlılardan ve yüksek riskli gruplardan oluşan ilk aşamadakilerin aşılanması hedeflendiği gibi 15 Şubat'a kadar tamamlanacak. 15 Şubat'tan sona geçilecek ikinci aşamada ise öncelikle polisler,öğretmenler ve mağaza çalışanları aşılanacak. Zahawi, öğretmenlerin aşılanmaya başlaması ile birlikte okulların Mart ayında açılacağını da belirtti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar