İngiltere'de enflasyon 10 yılın zirvesinde

İngiltere'de tüketici fiyat endeksi Ekim'de yıllık yüzde 4,2 arttı. Böylelikle ülkede fiyatlarda Aralık 2011'den bu yana en hızlı artış yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere'de enflasyondaki yükseliş ivmesi Ekim'de de devam etti.

Ülkede tüketici fiyat endeksi Ekim'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 artış kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi enflasyonun yüzde 3,9 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. Ekim'de gerçekleşen yıllık enflasyon Aralık 2011'den bu yana görülen en yüksek yıllık enflasyon oldu.

Ekim'de ülkede tüketici fiyat endeksi aylık bazda ise yüzde 1,1 arttı. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,8 olmuştu. Çekirdek göstergelerdeki yıllık enflasyon ise yüzde 3,4 olarak kaydedildi.

Ekim'de perakende fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 6, aylık ise yüzde 1,1 artışla ekonomist beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey: Enflasyondan rahatsızım

İngiltere'de enflasyonun seyri bir süredir para politikası yetkililerinde endişe yaratıyordu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, parlamentoda yaptığı konuşmada artan enflasyondan 'son derece' rahatsız olduğunu belirtmiş, "Hedef seviyenin üzerinde olan enflasyona ilişkin istediğimiz rota bu değil." ifadelerini kullamıştı.

Bailey, "Ancak, enflasyon hedefinin önceliğini ve orta vadeli enflasyon beklentileriyle olan bağlantısını yeniden vurgulamak açısından bir yol gösterici olarak, bu noktada ayağımızı yere basmamızın kritik olduğunu düşündüm." diye konuşmuştu.

Kaynak: Bloomberght

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar