İngiltere'de tüketici güveni bir yılın en yüksek seviyesinde

İngiltere'de tüketici güveni mart ayında, kamuoyunun COVID-19 salgınından ekonomik toparlanmanın yaklaşmakta olduğuna ve bundan doğrudan fayda sağlayacaklarına giderek daha fazla güvenmesinin etkisi ile yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Pazar araştırma şirket GfK tarafından aylık olarak hazırlanan tüketici güven endeksi mart ayında son 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Şubat  ayında -23 olan güven endeksi mart ayında -16'ya toparlandı. Ekonomistler  ise güven endeksinin -20 seviyesinde gelmesini bekliyorlardı.

GfK yaptığı değerlendirmede, tüketicilerin ekonomik görünüm ve kişisel finansal durumlarına yönelik beklentilerinin martta hızlı şekilde  arttığına işaret etti. GfK'nın müşteri strateji direktörü Joe Staton, "Eğer iyileşen bu hava harcamaya dönüştürülebilir ise, İngiltere'nin  çektiği ekonomik hasarın bir kısmının geri döndürülmesine yardım edebilir" dedi.

Aylık araştırmaya göre gelecek yıl için ekonomik beklentiler, şubat  ayındaki 14 puanlık artışın ardından mart ayında da 13 puan yükseldi.

Önümüzdeki 12 ay için tüketicilerin kendi finansal durumlarına yönelik  beklentileri 7 puan artarak son 3 yılın en yüksek seviyesi olan 10'a yükseldi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar