İngiltere'den yeni ek teşvik paketi

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, parlamentodaki bütçe görüşmelerinde yaptığı sunumda, 2021 ve 2022 için 65 milyar sterlin değerinde ek bir mali teşvik paketinin daha olacağını söyledi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere Hazine Bakanı Rishi Sunak parlamentoda yaptığı bütçe sunumunda, 2021 ve 2022 için 65 milyar sterlin değerinde ek bir mali teşvik paketinin olacağını söyledi.

İngiltere ekonomisinin gelecek yılın ortalarına doğru salgın öncesi seviyelere dönebileceğini belirten Sunak, hızlı bir ekonomik toparlanma gördüklerini dile getirdi.

İngiltere büyümesinin 2021'de yüzde 4 olacağını belirten Sunak 2022 yılında ise yüzde 7,3 büyüme beklediklerini belirtti.

İngiltere'nin katma değer vergisi indirimlerini 30 Eylül'e kadar devam ettireceğini vurgulayan Sunak, gayrimenkul damga vergisi muafiyetinin de 30 Haziran'a kadar uzatılacağını ifade etti. Sunak, işletmeler için belirlenen vergi muafiyetinin de 30 Haziran'a kadar deavm edeceğinin altını çizdi.

Sunak, İngiltere'nin toplumsal olarak toparlanmasının uzun zaman alacağını belirtirken ilk önce kamu maliyesinin onarılması gerektiğini söyledi.

İngiltere Bütçe Sorumluluk Ofisi'nin tahminlerine göre gelecek yıl borçlanmanın 234 milyar sterline çıkacağını belirten Sunak, bunun gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 10,3'üne tekabül edeceğini belirtti.

Gelir vergisi, ulusal sigorta ve katma değer vergisinin bu hükümet döneminde artırılmayacağını vurgulayan Sunak, kurumlar vergisinin ise 2023 yılında yüzde 25 artırılacağını dile getirdi.

Sunak, akaryakıt ve alkolde yapılması planlanan vergi artırımlarının iptal edildiğini belirtirken yeşil büyümeye gerçekten bağlı kalınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Bloomberght

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar