İş Bankası hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, 2020 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan ve beklentilerin altında kâr açıklayan İş Bankası C için hedef fiyatını 8,55 TL’den 7,23 TL’ye indirirken, tavsiyesini 'Tut'tan 'Al'a yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Beklentilerin altında net kar

İş Bankası 1Ç20 dönemi için beklentimizin %34 ve piyasa  beklentisinin %13 altında, çeyreksel bazda %37,0 düşüş ile 1,46 mlr TL  net kar açıkladı.

1Ç’de tahminlerimizi aşan karşılık ve faaliyet  giderleri ile birlikte net ticari zararın beklentimizin üzerinde  gerçekleşmesi, net kar tahminimizde aşağı yönlü sapmaya neden oldu.

Bankanın 1Ç’de TL kredileri %9,8 ile güçlü büyüme gösterirken, TL  mevduat hacmi %4,1 daraldı.

Aynı dönemde azalan intikaller ve güçlü  kredi büyümesinin etkisi ile bankanın TKO’su 50 bp geriledi. Piyasa  beklentilerinin bir miktar altındaki 1Ç net karının hisse  performansına etkisini sınırlı negatif olmasını bekliyoruz.

2020  yılsonu net kar tahminimizde yaptığımız revizyon sonucunda İş Bankası  için hedef fiyatımızı 8,55 TL’den 7,23 TL’ye revize ederken, “TUT”  olan uzun vadeli önerimizi “AL” olarak güncelliyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar