İş Bankası ISCTR hisse yorum ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, İş Bankası için 8,71 TL hedef fiyatla 'AL'  tavsiyesini sürdürdü. Raporda, 'Son bir ayda BİST-100 endeksine göre %13,8 negatif ayrışan İş Bankası için 8,71 TL olan hedef fiyatımızı, kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri"  ve uzun vadeli "AL" önerilerimizi sürdürüyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Azalan karşılık giderleri sonucunda beklentinin üzerinde net kar (+)

İş Bankası 4Ç20 döneminde tahminimizin %43,1, piyasa beklentisinin  ise %11,0 üzerinde 1,63 mlr TL (ç/ç:-%24,3, y/y:-%29,6)  net kar  açıkladı.

Böylece bankanın 2020 yılı tamamı için net karı yıllık %12,3  artarak 6,8 mlr TL'ye yükselirken, özkaynak karlılık oranı ise %11,2'den %10,7'ye geriledi.

4Ç'de beklentimizin üzerinde gerçekleşen  net faiz gelirleri ve tahminlerimizin altında oluşan karşılık  giderleri, net kar öngörümüzde yukarı yönlü sapmaya neden oldu.

Son bir ayda BİST-100 endeksine göre %13,8 negatif ayrışan İş Bankası için 8,71 TL olan hedef fiyatımızı, kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri"  ve uzun vadeli "AL" önerilerimizi sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar