İş Bankası'nın 3. çeyrek kârı beklentileri aştı

İş Bankası 2020'nin 3. çeyreğinde 2,15 milyar TL net kâr elde ederek 1,88 milyar TL'lik piyasa beklentisini geride bıraktı. Bankanın 3. çeyrek bilançosuna göre net faiz geliri 6,86 milyar lira olarak kaydedildi. Böylelikle bankanın net faiz geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artış kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Bankası yılın 3. çeyreğinde artan faiz ve ücret komisyon gelirlerinin etkisiyle beklentilerin üstünde kâr açıkladı.

Banka 2020'nin 3. çeyreğinde 2,15 milyar TL net kâr elde etti. Bloomberg'de yer alan analist beklentilerine göre bankanın 3. çeyrekte 1,88 milyar lira kâr yazması bekleniyordu. Açıklanan rakamlar bankanın geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 59 artırdığını gösterdi.

Bankanın 3. çeyrek bilançosuna göre net faiz geliri 6,86 milyar lira olarak kaydedildi. Böylelikle bankanın net faiz geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artış kaydetti.

2020 yılının ilk 9 ayı dikkate alındığında İş Bankası'nın net faiz gelirleri 18,7 milyar TL oldu. 2019'un aynı döneminde bu rakam 14,2 milyar TL olarak kaydedilmişti.

3. çeyrek sonuçlarına göre bankanın ücret ve komisyon gelirlerinde ise faiz gelirlerine kıyasla sınırlı bir yükseliş görüldü. Buna göre banka 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 artışla 1,5 milyar liralık ücret ve komisyon geliri elde etti.

2020'nin ilk 9 ayı dikkate alındığında ise ücret ve komisyon giderleri 4,1 milyar TL olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 4 milyar TL seviyesindeydi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Şirket Haberleri Borsa
Yorumlar