İş Yatırım, Akçansa için 11,23 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesini korudu

İş Yatırım, Akçansa için 11,23 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Beklentilerin atında kalan FAVÖK nedeniyle piyasa  tepkisinin sınırlı olumsuz olmasını bekliyoruz. Hisse için TUT  tavsiyemizi koruyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Kapanış (TL) : 9.56 - Hedef Fiyat (TL) : 11.23 - Piyasa Deg.(TL) : 1830 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.12

AKCNS TI Equity- Öneri :TUT Get.Pot.%: 17.47 Analist:  eakalan@isyatirim.com.tr

AKCNS 4Ç19 Sonuçları: FAVÖK beklentilerin altında

Akçansa 4Ç19’da beklentiler ile büyük ölçüde paralel (İ ş Yatırım:328mn TL, piyasa:374mn TL), 22mn TL net kar açıkladı. Geçen  senenin aynı döneminde bu rakam 8 mn TL olarak gerçekleşmişti.

Net kar  rakamındaki yıllık bazlı iyileşmede operasyonel karlılıktaki artış ve  düşük baz etkisi etkili oldu. Satış gelirleri beklentilerin hafif  altında kalarak yıllık bazda %13 artış ile 447mn TL gerçekleşti.

Yurtiçi satışları yıldan yıla sabit kalırken, ihracat gelirleri satış  hacimlerindeki artış ile yıllık bazda %84 artış gösterdi. FAVÖK,  piyasa beklentisi 80 mn TL ve bizim beklentimiz 75 mn TL ’nin oldukça  altında 57 mn TL olarak gerçekleşti ve yıllık bazda %30 arttı. FAVÖK  marjı ise geçen senenin aynı dönemindeki %11.1 seviyesinden %12.8  seviyesine yükseldi.

Beklentilerin atında kalan FAVÖK nedeniyle piyasa  tepkisinin sınırlı olumsuz olmasını bekliyoruz. Hisse için TUT  tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar