İş Yatırım, THY hedef fiyatını 15,8 TL'ye indirdi

İş Yatırım, İŞ THY hedef fiyatını 22,0 TL'den 15,8 TL'ye indirirken, 'AL' tavsiyesini korudu. İş Yatırım, değerlendirmesinde 'İstanbul Havalimanı’na taşınma sebebiyle maliyet artışlarının devamının, THY’nin faaliyet performansını baskılamaya devam edeceğine inanıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım'ın raporunda şöyle denildi:

"Hedef fiyatımızı düşürüyor ancak AL tavsiyemizi koruyoruz THYAO için hedef fiyatımızı filo gelişimi projeksiyonumuzdaki aşağı yönlü revizyon ve çarpan analizimizdeki güncelleme nedeniyle hisse başına önceki 22.0TL’den 15.8TL’ye indiriyoruz.

2Y19’da da ümit vermeyen gelir gelişiminin ve kapasite problemleri ileİstanbul Havalimanı’na taşınma sebebiyle maliyet artışlarının devamının, THY’nin faaliyet performansını baskılamaya devam edeceğine inanıyoruz. Diğer taraftan,2020 sonu olarak öngördüğümüz Boeing MAX’ların tekrar uçuş tarihinin tahminimizden önce olması ASK (kapasite) projeksiyonlarımız için yukarı potansiyele işaret etmektedir. Aslına bakılırsa, THY’nin Haziran sonunda açıkladığı filo gelişim planına göre 2020 sonuna kadar filosuna 48 adet MAX (yere indirilen 12 uçak dahil) teslim edilecek. THYAO için yeni hedef fiyatımız %37 yukarı potansiyele işaret ettiğinden hisse için AL tavisyemizi koruyoruz. Hisse 2019T 6.6x
Firma Değ./FAVÖK çarpanı ile 5.6x uluslararası benzer şirketler ortalamasına kıyasla primli işlem görürken, 2020T 5.1x çarpanı ile 5.2x benzer şirket ortalamasına kıyasala iskontolu işlem görüyor"

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar