İstanbul'da kar esareti: Kamuya idari izin

İstanbul'da kar yağışı etkisini artırdı. Trakya yönünden gelen araçlar için kente girişler durduruldu. Otogarlardan saat 08.00'e kadar çıkış yapılamayacak. Kar yağışının trafiği olumsuz etkilemesi nedeniyle Metro seferleri saat 02.00'ye, Marmaray seferleri ise sabaha dek uzatıldı. Güvenlik, sağlık ve ulaşım dışındaki kamu personelleri bugün izinli sayılacak. İçişleri ve Ulaştırma bakanları ile AFAD Başkanı, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla İstanbul'a gidiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kar yağışı yurdun büyük bir bölümünde etkili olmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

Kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artırdığı İstanbul'da bazı önlemler alındı.

Buna göre;

- İkinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente girişine izin verilmeyecek.

- Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki çıkışlar sabah saat 08.00'e kadar durduruldu.

- Ayrıca İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar da saat 04.00'e kadar durduruldu.

- Metro seferleri saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

- Marmaray seferleri ücretsiz olarak sabaha kadar sürecek. 

- İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri bugün tatil edildi.

İÇİŞLERİ VE ULAŞTIRMA BAKANLARI İSTANBUL'A GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a gidiyor.

KAMU ÇALIŞANLARINA İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı nedeniyle kentteki güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde çalışanlar dışındaki kamu görevlilerinin bugün idari izinli olacağını bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, kötü hava koşulları nedeniyle kurumlarca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personelin 25 Ocak 2022 Salı tam gün idari izinli sayılacağını belirtti.

Kaynak: Ntv

Kategoriler Gündem
Yorumlar