İşte günün önemli şirket haberleri (12 Temmuz)

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberlerinde Emlak Konut GYO, Hektaş ve Yapı Kredi Bankası'yla ilgili gelişmeler ye aldı. Raporda ayrıca sektörel gelişmeler de yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket mülkiyetindeki 2 adet arsa nitelikli taşınmazın açık arttırma ihalesi 11 Temmuz 2019 Perşembe günü gerçekleştirilmiştir. Muhammen Satış Bedeli KDV Dahil 267,9mn TL ( KDV Hariç 227mn TL ) olan 2 adet taşınmazdan, 1 adet taşınmaza ihale sonucu KDV Dahil 90,9mn TL (KDV Hariç 77mn TL ) üzerinden teklif gelmiştir.

Hektaş (HEKTS, Sınırlı Negatif): Şirket son yıllarda yakaladığı büyüme ivmesi; satış hasılatı, faaliyet karı ve net karı önemli ölçüde artırırken, net işletme sermayesi ihtiyacı da artmıştır. Şirket, bu kapsamda büyüme sürecinin sürdürebilir bir şekilde devam edebilmesi için bedelli sermaye artırımı yapılarak 2019 yılı içerisinde yaklaşık 150mn TL kaynak sağlanması planlandığını duyurmuştur. Bu amaçla kayıtlı sermaye tavanının 400mnn TL'ye yükseltilmesi için gereken işlemlere başlanmasına karar verilmiştir.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Nötr): Banka ile Banka - Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) arasında 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalanmıştır.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: Ekonomi alanında düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifte Merkez Bankası düzenlemeleri de yer aldı. Teklifle, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının temel görev ve yetkilerinde de değişiklik yapılıyor. Bir para politikası aracı olan zorunlu karşılıkların etkinliğini artırmak üzere, bankaların ve Merkez Bankasınca uygun görülecek diğer mali kuruluşların bilanço içi veya dışı uygun görülen kalemlerinde meydana gelen değişikliklerin, sıkça farklılaşan piyasa koşullarına göre zorunlu karşılığa tabi tutulması mümkün hale getiriliyor. Buna göre Merkez Bankası, zorunlu karşılıkları belirlerken bilanço içi ve dışı unsurları da dikkate alacak. Banka talepleri gerçek zamanlı ve anlık karşılanacak. Bu taleplerin karşılanması için bankaca kurum ve kuruluşların bilgi işlem sistemlerine erişim sistemleri kurulabilecek. Bankalar ve elektronik ödeme araçlarını çıkaran kuruluşlar dahil olmak üzere bankaca uygun görülecek diğer mali kuruluşlar, banka nezdinde açılacak hesaplarda "yükümlülükleri esas alınarak" nakden zorunlu karşılık tesis ederken teklifle, "hesaplarda bilanço içi veya bilanço dışı uygun görülen kalemlerini esas alarak" bunu yapacaklar. Zorunlu karşılığa tabi bilanço içi veya bilanço dışı uygun görülen kalemlerin kapsamı, zorunlu karşılıkların oranı, tesis süresi ve tesis edilen karşılıklara gerektiğinde ödenecek faiz oranı, mevduat veya katılım fonlarından olağanüstü çekilişler ve birleşme, devir, bölünme hallerinde yapılacak işlemler de dahil olmak üzere uygulamaya yönelik her türlü usul ve esas, bankaca belirlenecek. Kaynak: Dünya

Turizm: Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşması amacıyla imkan ve fırsatlarının dünyada tanıtılması, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılması, turizm yatırımlarının ülke ekonomisindeki payının ve hizmet kalitesinin artırılması için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulacak. Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili kuruluşu olacak, tüzel kişiliği haiz ve özel hukuk hükümlerine tabi tutulacak. Yönetim, İcra ve Danışma kullarından oluşacak ajansın karar organı Yönetim Kurulu olacak. Yönetim Kuruluna, Kültür ve Turizm Bakanı başkanlık edecek. Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar