İzmir Demir Çelik iştirakini halka arz ediyor

İzmir Demir Çelik Sanayi AŞ, KAP’a yaptığı açıklamada yüzde 82,76 oranla pay sahibi olduğu iştiraki İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin halka arzı için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İzmir Demir Çelik Sanayi AŞ, yüzde 82,76 oranında ortaklığı bulunduğu iştiraki İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ’yi halka arz için düğmeye bastı.

İzdemir Enerji Elektrik Üretim, Türkiye’nin yıllık enerji ihtiyacının yüzde 1’ine denk gelen üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Öte yandan Şirketten KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye ve uluslararası alanda geçerli teknik ve çevre standartlarına uygun olarak 388 milyon dolar yatırım yapılarak en son teknoloji ile kurulmuş ve 350 MW üretim gücüne sahip olan, ülkemizin mevcut yıllık ihtiyacının yaklaşık %1'ine karşılık gelen elektrik enerjisini, çevreye saygılı, sürekli, güvenilir ve kaliteli bir şekilde ulusal iletim şebekesine veren Şirketimizin %82,76 oranla bağlı ortaklığı konumundaki İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ülkemize etkin, güçlü ve sürdürülebilir ekonomik katma değer yaratması adına halka arzı için çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar