JP Morgan: Kısa vadede Türk bankalarında pozitif kar sürprizi için olanak var

JP Morgan bugün yayınladığı raporda ile İstanbul'da Türk bankalarının durumuna ilişkin yaptığı görüşmeleri ve elde ettiği rakamları analiz etti. JP, kısa vadede Türk bankalarında pozitif kar sürprizi için olanak var değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul'daki temaslarından cesaretlenmiş olarak döndüklerini ifade  eden JP Morgan analistleri, "Türk bankalarında sorunlu kredi oluşumunun  hızlanmakta, ancak oranları ilk anda korkulandan daha düşük ve  problemli yapılandırılmış kredilerin büyüklü büyük olasılıkla toplam  havuzun yüzde 12'si ile sınırlı" değerlendirmesini yaptılar.

Bununla birlikte dolarizasyon ve er ya da geç kredilerde büyümeye geri dönecek olmasının Türk bankalarının fonlama yapılarını odakta tutmaya devam ettiğine işaret eden analistler, "Kısa vadede, pozitif kar sürprizi için alan ve güven için destekleyici bir zemin görüyoruz.

Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'nı tercih ediyoruz" ifadelerini kullandılar. JP Morgan raporunda, varlık kalitesinin korkulandan daha iyi huylu olduğu belirtirken, karlılığın da büyük olasılıkla beklenenden daha iyi bir trend izlediğini vurguladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar