JP Morgan'dan borsada ralli yorumu

Piyasadaki 'korku endeksi' yükseldi, JP Morgan'a göre eğer tarih tekerrür ederse bu yükseliş hisseler için destekleyici olabilir. VIX Endeksi koronavirüs pandemisinin başladığı ve küresel ekonomiyi etkilemeye başladığı geçen sene sert yükselmişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

JP Morgan Stratejistleri Marko Kolanovic ve Bram Kaplan paylaştıkları bir notta korku endeksi olarak bilinen VIX ile 2 haftalık S&P 500 volatilite endeksleri arasındaki spread'in genişlediğini belirtti.

Stratejistler, "Tarihsel olarak bu hareketin ardından volatilite düşerken hisse senetleri ise yükselişe geçiyor. Tarihsel bazda spread'in bu denli genişlemesinden 3 ay sonra VIX 11 puan düşerken piyasalar ortalama yüzde 12 ralli yaptı. VIX, gerçek hisse senedi volatilitesine kıyasla rekora yakınken 'VIX balonu'nu satmanın iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

VIX Endeksi koronavirüs pandemisinin başladığı ve küresel ekonomiyi etkilemeye başladığı geçen sene sert yükselmişti. Pandemiye dair olumlu haberlerle Borsalar rekor kırarken normalde 19.5 civarında seyreden VIX bu dönemde 20'nin üzerinde seyretmeye devam etti.

Endeks, faizler gibi diğer varlık sınıflarındaki dalgalanmalara kıyasla da görece yüksek seyretti.

Kaynak: Bloomberght

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar