JP Morgan'dan Fed toplantısı tahmini

JPMorgan, Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısının odağının faiz tahminleri olacağını öngördü. Fed üyelerinin kısa vadeli fonlama oranlarının geleceği konusunda yapacağı tahminlerin piyasalara yön vereceğini belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugün sona erecek  toplantısına ilişkin beklentilerini ortaya koyan ABD'li yatırım bankası JP Morgan, toplantıdan sonra yapılacak açıklamada gözlerin faiz oranlarına  ilişkin tahminlerde olacağını belirtti.

Fed üyelerinin kısa vadeli fonlama oranlarının geleceği konusunda yapacağı tahminlerin piyasalara yön vereceğini belirten JPMorgan, 2023 yılı için medyan tahminlerin, faizde değişiklik olmayacağı  yönündeki aralık ayı tahminlerden, 1 artışa işaret eder noktaya  geleceğini öngördü.

Faiz beklentilerinde bu artışa büyüme görünümünde yukarı yönlü  kayda değer bir revizyonun da eşlik etmesinin büyük olasılık olduğunu  ifade eden JPMorgan, enflasyon görünümünde ise çok daha küçük sir yukarı  yönlü revizyon beklediklerini açıkladı.

JPMorgan raporunda, "FOMC açıklamasının, geçtiğimiz ocak ayından bu yana gelen daha iyi istihdam ve harcama haberlerini yansıtacak şekilde revize edilmesi büyük olasılık, ancak açıklamanın görünüme yönelik genel olarak ihtiyatlı duruşunu devam ettirmesini bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar