JP Morgan'dan 'hisse' tavsiyesi

Aşı çalışmalarının etkin sonuçlar vermesinin ardından JPMorgan stratejistleri model portföyünde küresel hisse senetleri pozisyonunu artırırken devlet tahvilleri pozisyonunu daha da azaltmaya karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Üç büyük merkez bankası başkanı aşı gelişmelerine temkinli yaklaşsa da JPMorgan’a göre aşı haberleri piyasalara güçlü bir alım sinyali gönderiyor.

Kurumun stratejistlere göre bu hafta açıklanan aşı duyuruları piyasalar için “çığır açıcı” nitelikte. Stratejistler model portföyünde küresel hisse senetleri pozisyonunu artırırken devlet tahvilleri pozisyonunu daha da azaltmaya karar verdi.

Stratejistler yayımladıkları notta “Hisse rallisinin ve tahvil satışının devam edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde önemli piyasa risklerinde gevşeme, ılımlı yatırımcı pozisyonlanması, güçlü büyüme toparlanması ve yüksek dereceli politika desteği beklentimizle birlikte model portföyümüzde risk yanlısı pozisyonumuzu koruyoruz” değerlendirmesini yaptı.

JPMorgan stratejist ekibi portföyde hisse artırım tavsiyesini yüzde 8’den yüzde 10’a yükseltirken özel sektör tahvillerindeki alım pozisyonlarını ise azalttı.

Aşı haberi piyasalara moral verdi

ABD'li Pfizer ve Alman Biontech firmalarının geliştirdiği koronavirüs aşısına ilişkin son araştırmanın hastalığa karşı yüzde 90 koruma sağlandığını göstermesinin ardından piyasalarda hızlı bir ralli yaşanmıştı.

Buna karşın üç büyük merkez bankası başkanından koronavirüs aşısı ile birlikte ekonomilerde hızlı bir toparlanma beklentisine karşı temkinli açıklamalar geldi. Avrupa Merkez Bankası Forumu video konferansında konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ve Fed Başkanı Jerome Powell Kovid-19 aşısı gelişmelerinin pandeminin olumsuz etkisini hızlı bir şekilde tersine çevirmesini beklemediklerini belirtti.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar