JP Morgan'dan petrol tahmini

JP Morgan stratejistleri yayımladıkları notta, “Çeşitli varlık fiyatlarının genel seviyelerine ve parasal tabana kıyasla, petrol kayda değer bir şekilde ucuz görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

JPMorgan Chase & Co., önde gelen petrol tüketicisi ülkeler yükselen fiyatları durdurmak için ulusal rezervlerini açmaya hazırlanırken, ham petrol fiyatlarının aslında diğer finansal varlıklara kıyasla ucuz olduğunu kaydetti.

Marko Kolanovic ve diğer JP Morgan stratejistleri, Pazartesi günü paylaştıkları notta, küresel hisse senetleri, tahviller ve emtia arasında, petrolün son 20 yılda 19’uncu yüzdelik dilimde olduğunu ve tarihi seviyelere oranla 50’nci yüzdelik dilime yükselebilmesi için varil başına 115 dolar seviyesinde olması gerektiğini belirttiler.

JPMorgan, “Çeşitli varlık fiyatlarının genel seviyelerine ve parasal tabana kıyasla, petrol kayda değer bir şekilde ucuz görünüyor. Gelişmiş ülkelerde son 20 yıldaki genel parasal ve varlık enflasyonu dikkate alındığında, petrol üreticisi ülkelerin (genellikle gelişen ülkeler) petrol ithal eden ülkeleri (genellikle gelişmiş ülkeler) sübvanse etmekte olduğu söylenebilir”dedi.

JP Morgan stratejistleri, öte yandan, varil başına 115 dolarlık fiyatın, merkez bankası bilançoları ve Nasdaq hisse senedi piyasası gibi “pahalı” varlıkları içermediği için aslında tutucu bir tahmin olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar