JPMorgan'ın karı beklendiği gibi azaldı

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase, 2022 yılının ilk çeyreğinde karının azaldığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Banka, 2022 yılının ilk çeyreğinde 8,28 milyar dolar, hisse başına 2,63 dolar kar etti. Geçen yılın aynı döneminde net kar 14,3 milyar dolar ve hisse başına kar 4,50 dolar olmuştu.

Analistler ise hisse başına 2,69 dolar kar bekliyorlardı

İlk çeyrekte JPMorgan'ın gelirleri 30,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, "Kısa vadede ekonomi için iyimseriz. Bununla birlikte yüksek enflasyon, tedarik zinciri konuları ve Ukrayna savaşı nedeniyle önümüzde ciddi jeopolitik ve ekonomik zorluklar var" dedi.

Bu arada JPMorgan Yönetim Kurulu 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 30 milyar dolarlık yeni hisse senedi geri alım programına onay verdi. Banka ilk çeyrekte 1,7 milyar dolar tutarında hisse aldı.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar