Kardemir, 2019 yılı ikinci çeyrek karını açıkladı

Kardemir, 2019 yılının ilk altı ayındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket ilk 6 ayda satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,5 artarak 3 milyar 275 milyon TL’ye ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kardemir'in 2019 yılı ilk 6 ayında satış gelirleri bir önceki  yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,5 artarak 3 milyar 275 milyon TL’ye,  satış miktarı ise yüzde 5,5 artışla 1,19 milyon tona ulaştı.

Kardemir'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz, 2019 yılının 2. çeyreğini de karlı bir şekilde geride  bırakmıştır. 2. çeyrekte konsolide bazda yaklaşık 102,6 milyon TL net  kar elde eden şirketimizin, bugün kamuoyuna açıklanan 2019 yılı 6  aylık Konsolide Mali Tablolarına göre satış gelirleri bir önceki yılın  aynı dönemine kıyasla yüzde  28,5 artarak 3.275 Milyon TL’ye, satış miktarı  ise yüzde  5,5 artışla 1,19 milyon tona ulaşmıştır. İlk 6 aylık veriler  ışığında Türkiye ortalama çelik üretimin yüzde 20.1 düştüğü ve sektördeki  firmaların çeşitli sıkıntılar yaşadığı bu dönemde yüzde  13,9 FAVÖK marjı  elde eden Şirketimizin net karı ise piyasa beklentisi olan 72 milyon
TL’yi yüzde  42 aşarak 102,6 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

Yönetim Kurulumuzca belirlenen strateji doğrultusunda büyümesini  sürdüren şirketimiz  sektör ortalamalarının üzerinde bir performans  sergilemiş,  ticaret savaşları, sektörde yaşanan talep daralması,  kurda olağan dışı hareketlenmeler gibi etkenlere rağmen karlılığını  devam ettirmiştir. Üretim tarafında da kapasite artışlarına yönelik  yatırımlarımız nedeniyle bazı üretim birimlerimizin durdurularak  bakıma alınmasına rağmen 2. çeyrekte de yüksek üretim tonajları ile  bütçe hedefleri gerçekleştirilmiştir.

Katma değeri yüksek ürünlerde ülkemizin sektördeki dışa  bağımlılığını azaltacak bir yatırım ve üretim stratejisi izleyen  şirketimizin, üretimde ve verimliliklerde sağladığı artış ile piyasa  şartlarına bağlı dinamik satış politikası, etkin satın alma  faaliyetleri ve sıkı mali yönetim elde edilen karlılıkta önemli rol  oynamıştır. Yılbaşında belirlenen ve yönetim kurulumuz tarafından  onaylanan üretim, yatırım, satış ve satın alma gibi faaliyet  bütçelerinde istenilen performanslara 2. çeyrek sonunda da  ulaşılmıştır.  4. Yüksek Fırında devam eden yenileme çalışmaları ile  çelikhane bölgesinde devam eden kapasite artışına yönelik yatırımların 

Ekim sonuna kadar tamamlanması planlanmış olup, bu yatırımlarla  birlikte üretimde sağlanacak olan artışın, gelecek yıl mali  performanslara da pozitif yansıması beklenmektedir.

Açıklanan mali sonuçların tüm paydaşlarımız için hayırlı ve uğurlu  olmasını diliyoruz. Bağlı kuruluşlarımız ile birlikte bu sonuçlara  emek ve alın terleriyle katkı sunan geçmişten bugüne tüm  çalışanlarımıza, Kardemir’in sürdürülebilir başarıları için yolumuzu  aydınlatan Yönetim Kurulumuza, şirketimizden güven ve desteğini  esirgemeyen sermaye piyasalarında aktif tüm yatırımcılarımıza ve  bizimle büyüyen tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Kardemir, Kurumsal Yönetim ve şeffaflık ilkesiyle, Devletimizin 2023  vizyonuna uygun şekilde dijital dönüşümünü sağlayarak sürdürülebilir  karlılık ve gelişim yolunda güçlü adımlar atmaya devam edecektir.

Kardemir’in 2019 Yılı Altı Aylık Konsolide Finansal Rakamları:
Konsolide net varlık    :     8.660.266.543 -TL
Konsolide ciro        :     3.275.355.632 -TL
FAVÖK        :     454.728.358 -TL     
FAVÖK Marjı        :     yüzde  13,9
FAVÖK TL/ton    :    382 -TL
FAVÖK USD /ton    :    68 -USD
Konsolide net dönem karı:    170.159.626 -TL "

    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://twitter.com/ForeksTurkey

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar