Kardemir D’yi ekledi, Turkcell’i çıkardı

İş Yatırım, en çok önerilenler listesine Kardemir D'yi eklerken, Turkcell'i çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım’ın hazırladığı raporda şu detaylara yer verildi:

KRDMD.IS: Çin'in emisyon hedefine yönelik çelik üretim kısıntıları, 1Y21'de çelik fiyatlarının yükselmesine ve demir cevheri fiyatlarının düşmesine neden oldu. Kömür fiyatlarındaki artış, büyük ölçüde demir cevheri fiyatlarındaki düşüşle dengeleniyor.

Ayrıca, Çin'in düşük çelik ihracat politikasının 2021'in geri kalanında istikrarlı çelik fiyatları sağlaması bekleniyor.

Şirketin güçlü operasyonel performansının yılın üçüncü çeyreğinde de devam etmesini bekleniyoruz. 3Ç21 için şirketin 228 dolar FAVÖK/ton açıklayacağını tahmin ediyoruz. (çeyreklik %7 düşüş ve yıllık %208 artış) açıklayacağını tahmin ediyoruz. Çelik fiyatı varsayımlarındaki yukarı yönlü revizyon ve makro tahminlerimizde yapılan değişiklikler ile birlikte KRDMD için hedef fiyatımızı 9,77 TL’den 11,20 TL’ye revize ettik. Yeni hedef fiyatımızın %56'lık getiri potansiyeline işaret ediyor. KRDMD’nin , 4x ve 2.4x olarak hesapladığımız 2022T F/K ve 2022T FD/FAVÖK rasyoları yurtdışı benzer şirket çarpanlarına göre önemli bir ıskontoya işaret ediyor. 2022 için tahmin ettiğimiz %10 temettü verimi, şirketin dolar muhasebesine geçmesi ve borçlarını kapatması da hisse senedi performansını desteklemeye devam edebilir. Çelik fiyatlarında gerileme ve /veya hammadde fiyatlarındaki artış tahminlerimiz için temel risk faktörleri.

TCELL.IS: Mevcut makro ortamın telekom şirketlerini desteklemediğine düşündüğümüz için Turkcell'i en çok önerilenler listemizden çıkarıyoruz. Ek olarak, Turcell’de 19,8'lik paya sahip IMTIS Holdings’in (Rus Alfa), hisselerinin 22 Ekim 2021 itibari ile tekrar satışa konu edilebilecek olmasının hisse performansı üzerinde baskı yaratabileceğini düşünüyoruz.

Hisse, model portföyümüze eklendiği tarihten itibaren %23 mutlak getiri sağlarken, BIST 100 endeksinin %6 altında getiri sağladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar