Kardemir hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, Kardemir için 3,48 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini sürdürdü. Değerlendirmede, 'Finansalların hisse performansına yansıdığı görüşündeyiz." denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"1Ç20 döneminde beklentimizin (129 mn TL net zarar) üzerinde,  piyasa beklentisinin (201 mn TL net zarar) ise altında, 162 mn TL net  zarar açıkladı. Şirket 1Ç19’da 68 mn TL net kar açıklamıştı.

Operasyonel tarafta beklentilerin bir miktar üzerinde performans  görsek de ticari borç/alacak kaynaklı kur farkı giderlerinin  beklentimizi aşması, şirketin tahminimizin üzerinde net zarar  açıklamasında etkili oldu.

Şirketin bu dönemde nihai ürün satış hacmi  yıllık %9 daralarak 568 bin ton seviyesine gerilerken net satış  gelirleri, beklentimize ve piyasa beklentisine paralel, yıllık %7  gerileyerek 1,52 mlr TL seviyesinde gerçekleşti.

Şirketin FAVÖK’ü ise  yıllık %35 daralarak 133 mn TL seviyesinde gerçekleşerek, beklentimizi (119 mn TL) ve piyasa beklentisini (122 mn TL) aştı. Ton başı FAVÖK, 35 $/ton seviyesindeki beklentimizin üzerinde, yıllık %38 gerilemeyle  yaklaşık 38 $/ton seviyelerinde gerçekleşirken, FAVÖK marjı yıllık 3,6  puan düşüşle %8,8 seviyelerinde gerçekleşti.

Şirketin 4Ç19 sonundaki 1,7 mlr TL’lik net borç pozisyonu ilk çeyrekte yatay bir seyirle 1,68  mlr TL seviyesinde gerçekleşirken, net borç/FAVÖK rasyosu ise 2,62x’den 2,9x seviyesine yükseldi.

Yorum: Şirketin ilk çeyrek  finansallarında net zarar piyasa beklentisinin altında, operasyonel  performans ise piyasa beklentisinin hafif üzerinde gerçekleşti. Şirket  hisseleri yılbaşından buyana endekse göre %4 pozitif ayrışırken, son  bir aylık dönemde ise %9 pozitif ayrıştı.

Finansalların hisse  performansına yansıdığı görüşündeyiz. Kardemir için 3,48 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”  önerimizi ve uzun vadeli “AL” tavsiyemizi sürdürüyoruz. "

KRDMD KARDEMIR KARABUK DEMIR CELIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 24.38
Satış 24.4
Değişim 0.3%
Son Değer 24.4
En yüksek 24.76
En düşük 23.7
Haftalık Değişim -0.4893%
Aylık Değişim 5.1724%
Yıllık Değişim 2.6936%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar