Kartal Yenilenebilir Enerji'den yatırım hamlesi

Kartal Yenilenebilir Enerji, güneş enerjisi santralleri işleten 6 adet şirketi bünyesine kazandırmak amacıyla görüşmelere başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kartal Yenilenebilir Enerji, güneş enerjisi santralleri işleten 6 adet  şirketi bünyesine kazandırmak amacıyla görüşmelere başladı.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. olarak büyüme stratejimiz,  başta YEKDEM kapsamındaki güneş enerjisi santralleri olmak üzere, Şirketimizin verimlilik kriterlerini karşılayan, tamamı yenilenebilir  enerji ve çevreci enerji kaynaklarına dayalı olarak mevcut güç  kapasitemizi geliştirmek ve sürdürülebilir  karlılığımıza katkı  sağlamak amacıyla 

Yenilebilir enerji sektöründe (özellikle güneş enerjisi alanında)  büyüme hedefi ve halka arz taahhütleri doğrultusunda, Lisanssız Elektrik mevzuatı çerçevesinde geliştirilmiş, güneş enerjisi  santralleri işleten 6 adet şirketi bünyemize kazandırmak amacıyla  görüşmelere ve şirket değerleme süreçlerine başlanmasına Yönetim Kurulumuzun 27.08.2021 tarih ve 2021/39 sayılı toplantısında  katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.
 
Bahse konu şirketlere ait güneş enerjisi santralleri Ankara ve Antalya  illerinde işletmede olup, toplam kurulu güçleri yaklaşık 9,5 MWp'dir. Bu santraller, ürettikleri elektriği, geçici kabul tarihinden itibaren 10 yıl süre ile 13,3 USD cent/kWh fiyatla devlet alım garantisi ile  satmaktadır.
 
Süreç ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar