Katmerciler, HIZIR’ın ilk ihracatını bir Afrika ülkesine yaptı

Katmerciler, zırhlı muharebe aracı HIZIR’ın ilk ihracatını bir Afrika ülkesine yaptı. Sınır güvenliği için özel tasarlanan versiyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren HIZIR, sınırlarımızı koruyarak aktif  göreve başlamasından çok kısa süre sonra ilk ihracatını da  gerçekleştirmiş oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Savunma sanayinin dinamik gücü Katmerciler, zırhlı muharebe aracı HIZIR’ın ilk ihracatını bir Afrika ülkesine yaptı. 20,7 milyon  dolarlık toplam tutara sahip ihracat, HIZIR’ın yurt dışı pazarlarda  daha güçlü bir şekilde yer almasının ilk adımı olacak.

Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden Katmerciler,  segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı HIZIR’ın ilk ihracatını bir Afrika ülkesine yaptı. 20,7 milyon dolarlık toplam büyüklüğe sahip  anlaşma, HIZIR’ın yurt dışı pazarlarda yaratacağı yeni taleplerin de  habercisi niteliğinde. Anlaşma kapsamında teslimat 2019-2020 döneminde  tamamlanacak.

Sınır güvenliği için özel tasarlanan versiyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren HIZIR, sınırlarımızı koruyarak aktif  göreve başlamasından çok kısa süre sonra ilk ihracatını da  gerçekleştirmiş oldu.

Lansmanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kasım 2016  tarihinde düzenlenen 3. High-Tech Port by MÜSİAD fuarında yapılan ve  büyük beğeni toplayan HIZIR, Türk savunma sanayinde sınıfının en  yüksek motor gücüne sahip taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı olma  özelliğine sahip.

Tamamen Türk mühendisliğinin ürünü olan HIZIR, mayın ve el yapımı  patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan  güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğiyle çatışma koşulları için  üretilmiş, 4x4 konfigürasyonunda, 400 beygir gücünde taktik tekerlekli  zırhlı bir araç.

HIZIR, kırsal ve kentsel alanlardaki yoğun çatışma koşulları  altında yüksek performans gösterecek şekilde tasarlandı. Tüm  özellikleriyle silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri için güven veren,

Türkiye’de segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı.

NATO standartlarında geliştirilen ve tüm performans ve patlama  testlerinden başarıyla geçen aracın mayına karşı üst düzey koruma  sağladığı, yurtdışı bağımsız bir test kuruluşu tarafından test  edilerek onaylandı.

HIZIR aynı zamanda, komuta kontrol aracı, KBRN aracı, çeşitli  silah sistemlerinin kolay entegre edildiği silah taşıyıcı araç,  ambulans aracı, sınır güvenliği aracı, keşif aracı ve benzeri çeşitli  konfigürasyonlar için çok yönlü, düşük maliyetli ve kolay bakım  sağlayan bir platform araç niteliğinde.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar