Kavcıoğlu: Faiz indirimi için sınırlı alan kaldı

Merkez Bankası yatırımcılar ve ekonomistlerle bir araya geldi. "Faiz indirimi için sınırlı alan kaldı ve bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum" diyen MB Başkanı Kavcıoğlu, "Mevcut para politikası duruşumuzun birikimli etkilerini 2022 yılının ilk yarısında gözlemleyeceğiz" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün videokonferans yöntemiyle yatırımcı ve ekonomistlerle bir araya geliyor. Yerli yatırımcılarla toplantı saat 11:00'de başladı.

Kavcıoğlu yatırımcı toplantısında cari dengenin Ağustos ve Eylül'de fazla verdiğini ve yıllıklandırılmış cari işlemler dengesindeki iyileşmenin belirginleşerek sürdüğünü söyledi.

Yatırımcı toplantısında mevcut para politikası duruşunun 2022 yılının ilk yarısında birikimli etkilerinin gözlemleneceğini belirten Kavcıoğlu, "Cari işlemler dengesinde kalıcı bir iyileşme için yatırımları destekleyecek, ihracatı artıracak ve ithalatı sınırlayacak uygulamaları önemli görüyoruz" dedi.

Reeskont kredilerinin sağladığı imkanlar da bu alanlara destek vereceğini belirten Kavcıoğlu, "Rezervler istikrarlı bir artış eğilimine girdi, kararlı şekilde rezervlerimizi artırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Toplantıda Merkez Bankası'nın diğer mesajlar şöyle;  

- Faiz indirimi için sınırlı alanımız kaldı, bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum.

- Döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumu var, TCMB yüksek volatiliteye müdahale edebilir.

- 23 Eylül tarihinden bu yana TL tasarruf mevduatındaki yükseliş devam ederken, YP tasarruf mevduatında sınırlı düzeyde azalış gerçekleşti. Son haftalardaki eğilimlerde görüldüğü gibi daha düşük seviyelerde gerçekleşecek enflasyonla birlikte reel mevduat getirileri yüksek kalmaya devam edecektir.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar