Kavcıoğlu'dan görevden almalarla ilgili açıklama

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.  Eleştirilerine yönelik açıklamalar yaptık, Merkez Bankası bu ülkenin en gözde kurumlarından biridir, herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur. Rakamlarımız çok güzel bir şekilde gelişmektedir, bunları anlattık. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü buradan herkese ifade edeyim" dedi.

Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın güçlü oldğunu ve rezervlerinin 125 milyar dolara yaklaştığını kaydederek,  "herkesin bu rakamları açıklaması ve gündeme getirmesi Merkez Bankası'nı güçlü kılacaktır.Artan rezervler TCMB'nin gücünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Merez Bankasın'daki görevden almalara ilişkin bir soruya Kavcıoğlu, "Görevden almaların bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı da arkadaşların tercihi. Görevden almaların altında bir şey aramak doğru değil. TCMB yıllardır faiz indiriyor, faiz artırıyor, yıllardır bu arkadaşlar görev yapıyor, bir şey çıkarmak için yorumlar doğru değil" yanıtını verdi.

Kavcıoğlu, PPK toplantısında tüm gelişmeleri analiz ederek bir faiz kararı vereceklerini ifade etti.

Kavcıoğlu, rezervlere ilişkin bir soruya da "Rezerv tanımının ne olduğu açık, Plan ve Bütçe'de yaptığım açıklamada da var, bizim rezervimiz bu tanıma uygundur, ortalamanın üzerinde bir rezerv noktasına geldik" dedi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar