Kent Gıda'nın yükselişi sürüyor: Koç Holding’in ardından ikinci sırada...

Borsa İstanbul’da son dönemde yükselişi durmayan Kent Gıda, açılışta yüzde 10 yükseldi ve hisse fiyatı 1510 lirayı gördü. Böylece Kent Gıda BIST 30’daki en değerli şirket sıralamasında 43.8 milyar lira piyasa değeriyle birinci sırada olan Koç Holding’in hemen arkasında ikinci sıraya yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul’da son dönemde yükselişi durmayan Kent Gıda, açılışta yüzde 10 yükseldi ve hisse fiyatı 1510 lirayı gördü. Böylece Kent Gıda’nın piyasa değeri 43 milyar 767 milyon liraya çıktı.

Kent Gıda bu piyasa değeriyle BIST 30’daki en değerli şirket sıralamasında 43.8 milyar lira piyasa değeriyle birinci sırada olan Koç Holding’in hemen arkasında ikinci sıraya yükseldi.

Kent Gıda bu piyasa değeriyle Türkiye’nin en değerli şirketlerinin 29’unu geride bırakmayı başardı. Kent Gıda’nın önüne geçtiği şirketler, Bim Mağazalar, Aselsan, Turkcell, Enka İnşaat, Garanti Bankası, Ereğli Demir Çelik, Akbank, Türk Telekom, Ford Otosan, İş Bankası (C), Tüpraş, İskenderun Demir Çelik, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Sabancı Holding, Türk Hava Yolları, Halkbank, Arçelik ve Şişe Cam.

Kent Gıda’nın halka açıklık oranı yüzde 0,54, fiyat/kazanç oranı yüzde 739,2, piyasa değeri/defter değeri oranı da yüzde 87,47 seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar