Kervan Gıda halka arz oluyor

Yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. Şirket elde edeceği yeni kaynağı yatırımlarda kullanarak, önümüzdeki üç yılda dünyada ilk beşe girmeyi hedefliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'nin yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, halka arz olmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz olacak kurumun, şirket paylarının 2020 yılında halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmesi planlanıyor. Halka arz sürecine OYAK Yatırım liderliğindeki konsorsiyumun aracılık edeceği Kervan Gıda’nın talep toplama tarihi ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

Hali hazırda 85 ülkeye ürün ihraç eden ve ABD, İngiltere, Almanya ve Rusya’da satış şirketleri bulunan Kervan Gıda, Bebeto markası ve geniş ürün gamı ile faaliyetlerine devam ediyor. Biri İstanbul, ikisi Manisa Akhisar’da olmak üzere toplam 3 fabrika ve 70 bin metrekare kapalı üretim alanına sahip Kervan Gıda, Bebeto markası ile sahip olduğu yüzde 19’luk pazar payı ile sektörde ikinci konumda bulunuyor.

Bebeto markasına, Kervan Gıda’nın zincir marketler için ürettiği PL (Private Label) ürünler ve büyük markalardan bazıları için ürettiği fason ürünler de eklendiğinde şirketin üretici pazar payı yüzde 47,8 seviyesine ulaşıyor. Bu oranla yumuşak şekerde Türkiye'nin önde gelen üreticisi konumuna sahip. 

Halka arz geliri yatırımlara kullanılacak

Halka arz sonrası yatırımlarını daha da artırmayı hedeflediklerini anlatan Kervan Gıda Genel Müdürü Burhan Başar, “Yaklaşık 2.100 kişilik ekibimizle güçlü bir dünya markası olma yolunda ilerliyoruz. Büyüme oranı yüksek bir kurum olarak faaliyetlerimizi daha da geliştirmek için farklı yatırımlar yapmak hedefindeyiz. 2019 yılında yüzde 29 artışla, 687 milyon TL ciro elde ettik. 2020 yılının ilk yarısında ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 41 büyüyerek, altı aylık dönemi 469 milyon TL ciroyla kapattık. Şu anki üretimimizin yaklaşık yüzde 57’si ihracata yüzde 43’ü ise iç pazara yönelik. Halka arz sonrası sağlayacağımız kaynağın büyük bir bölümüyle yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlara imza atacağız. Hedefimiz Türkiye’de ilk sıraya yükselirken, dünyadaki en büyük beş üretici arasına girmek” dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar