Kervan Gıda 'Walmart'a ürün gönderiyor

85 ülkeye ihracat yapan ve Türkiye'nin en yüksek yumuşak şeker üretim  kapasitesine sahip Kervan Gıda, Dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart raflarında yer alan Bebeto marka ürünlerin ardından, Walmart'a  özel markalı (Private Label) üretimi anlaşmasını yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2021 yılı Ağustos ayı itibariyle de Walmart'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mağazalarına özel markalı (Private Label) ürün sevkiyatı başlatıldı.

Bebeto markasıyla oluşan güven başarı getirdi

Modern kanalda büyüme stratejisine paralel olarak ihracat ağını ve  satış kanallarını büyütmeyi sürdüren Kervan Gıda, 2021 Mart ayında  dünyanın önde gelen perakende firmalarından Walmart'ın ABD'deki  mağazalarına Bebeto marka ürün satışına başlamıştı.

Ürün kalitesi,  tedarik zinciri yönetimi süreçlerindeki titizlik ve oluşan güven, dünya devi Walmart'ın özel markalı (private label) ürünlerinde Kervan Gıda'yı tercih etmesini sağladı.

"Bulunduğumuz rafa değer katacağız"

Şirketin 2021 yılı ilk 6 ayında yaptığı ihracatın dolar bazında 55,7  milyon USD seviyelerinde gerçekleştiğini belirten Kervan Gıda Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Oğuz Ay, Walmart'ın tedarikçileri arasında yer  almanın Türk ekonomisi için büyük bir katma değer olduğunu söyledi.

Ay, "Küresel pazarda kendi kategorimizde ciro açısından sekizinci  sıradayız ve orta vadeli hedefimiz dünyanın ilk 5 yumuşak şeker  üreticisi arasında yerimizi almak. Walmart'ın operasyonu bu hedefe  ulaşmak için attığımız büyük bir adım. Walmart ile Bebeto markasının  raflara girmesiyle başlayan iş ortaklığımız, Walmart'a özel markalı  ürün (Private Label) üretimi anlaşmasıyla sürdü. Dünyanın en değerli  raflarına adayız ve satış hacminin ötesinde bulunduğumuz raflara değer  katmayı da sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar