Kervan Gıda'dan satın alma hamlesi

Geçtiğimiz ay halk arz olan ve yoğun bir talep gören Kervan Gıda yurt dışından bir şirketi satın almayı planlıyor. Şirket, KAP'a yaptığı açıklamada görüşmelere başlandığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kervan Gıda'dan konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle;

"Halka arz izahnamesinde ve fon kullanım raporunda belirtildiği üzere Şirketimiz, uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda Avrupa Birliği sınırları içerisinde faaliyet gösteren potansiyel hedef şirketlerin belirlenmesi hususunda KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. ile finansal danışmanlık sözleşmesi imzalamıştı.

Şirketimiz; gümrük vergisi avantajlarından yararlanmak, coğrafi riski dağıtmak ve Avrupa modern kanalındaki Bebeto markasının konumunu güçlendirmek amacıyla yapılan araştırmalar neticesinde stratejik hedeflerimize uygun bir şirket ile hisse alımına yönelik olarak ön protokol imzalamıştır.

Bu kapsamda KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. ile vergi, hukuk ve finansal durum tespit çalışmalarının tamamlanması için sözleşme imzalanmıştır. İşlemin tamamlanması, bağlayıcı hisse devir sözleşmesinin imzalanmasına ve sözleşmelerdeki düzenleyici otoritelerin onaylarının alınması dahil kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olup, işlemlerin 15 Mart 2021'e kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Saygılarımızla,"

KRVGD KERVAN GIDA SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 28.84
Satış 28.94
Değişim 0.54%
Son Değer 28.94
En yüksek 29.4
En düşük 28.2
Haftalık Değişim -4.4253%
Aylık Değişim 1.1888%
Yıllık Değişim 37.9408%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar