KİM Market halka arzına ilişkin bilinmesi gerekenler- KİM halka arz kodu

KİM Market'in halka arzına geçtiğimiz hafta SPK tarafından onay geldi. Yatırımcılar, halka arza ilişkin hisse kodu, dağıtımın nasıl olacağı gibi soruları merak ediyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kim Market halka arz kaç lot düşer sorusunun cevabına geçmeden önce halka arza ilişkin detaylara göz atalım,

Kim Market Hakkında
KİM Market Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan 1966 yılında Bitlis’te doğdu. 1986 yılında İstanbul’a gelen Ersan Kardeşlerin ilk deneyimleri; baba Hikmet Ersan’ın memur ikramiyesi ile açılan Şirinevler’deki küçük bakkal dükkanıdır. Sonraki tecrübe Market ve Hipermarket olmuştur. Güneşlide konumlananm 800 m2 lik Hipermarket, Kim marketlerin bu gün ki  zemini ve ilk şubesi olmuştur.

Kim Marketleri’nin en yoğun şube sayısı İstanbul’dadır. İstanbul’dan sonra İzmir, İzmit ve Edirne gelmektedir. Toplam da 120 Şubesi bulunmaktadır.

Özet bilgiler;
Halka arza Tacirler Yatırım öncülük edecek

16-17 Eylül tarihlerinde Nakit, T+1 ve T+2 bakiye ile halka arza katılanabilcek

Dağıtım yöntemi olarak herkese eşit dağıtım planlanmakta

Tüm kurumlardan halka arza katılanabilecek

Halka arz fiyatı 3,50 TL olarak belirlendi

65.000.000 lot satılacak ve fiyat istikrarı olmayacak

Şirket taahütleri;

Şirket 1 yıl boyunca bedelli sermaye artırımı yapmayacak
Ortaklar 6 ay boyunca yeni pay satmayacak
1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında satış yapılmayacak
Halka arz geliri nerede kullanılacak?
%35-50 arası organik ve inorganik büyümede
%25-40 arası işletme sermayesi olarak
%10-25 arası alternatif satış kanallarında kullanılması planlanmaktadır.

Halka arz hesabıma kaç lot düşer?
Halka arzlarda son dönem ilgi yoğun sayılabilecek düzeyde. En son TEZOL halka arzında bireyselde 3,3 kat talep geldi. Buna göre Kİm market halka arzına başvuran yatırımcı sayısına göre kaç lot düşer hesabı şu şekilde.

Eğer ki halka arza başvuru sayısı 90.000 kişi olursa bu durumda yatırımcılara 723 Lot düşer parasal karşılığı ise 2530 TL olarak gerçekleşir

Eğer ki halka arza başvuru sayısı 120.000 kişi başvuruda bulunursa bu durumda 542 lot düşer parasal karşılığı ise 1897 TL olur

Eğer ki bunu da geçerek halka arza başvuran yatırımcı sayısı 150.000 kişi olursa bu durumda 434 lot düşer ve parasal karşılığı 1519 TL olmuş olur.

Sonuç olarak son dönem halka arzların genel ortalamasına göre yapılacak değerlendirmeye göre halka arza başvuru sayısının 100.000 kişiyi geçmesini beklemek sürpriz olmayacaktır. Bu durumda da yatırımcıların hesabına düşecek lot sayısı 500-600 lot arasında değişim gösterecektir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar