Koç Holding hedef fiyatını yükseltti

İntegral Yatırım, Koç Holding hedef fiyatını 23,76 TL'den 27,16 TL'ye revize etti. Değerlendirmede, 'Sektörel dalgalanmalara karşı dirençli yapı Koç Holding; otomotiv, enerji, finans, dayanıklı tüketim, gıda/perakende ve turizm sektörlerindeki iştirakleri sayesinde sektörel dalgalanmalara karşı dirençli bir yapıya sahiptir' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Yatırım, Koç Holding hedef fiyatını 23,76 TL'den  27,16 TL'ye revize etti.

İntegral Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Koç Holding’i neden beğeniyoruz? Koç Holding’i bu yıl Bist100 endekse ve TUPRS hariç halka açık iştiraklerine göre düşük peformans göstermesi, Net Aktif Değerine göre %39 yükseliş potansiyeli barındırması, yüksek özsermaye karlılığı, sektörel dalgalanmalara karşı dirençli yapıya sahip olması, kombine satış gelirlerinin yaklaşık %55’inin döviz bazında olması ve güçlü nakit pozisyonu nedeniyle beğeniyoruz.

Sektörel dalgalanmalara karşı dirençli yapı Koç Holding otomotiv, enerji, finans, dayanıklı tüketim, gıda/perakende ve turizm sektörlerindeki iştirakleri sayesinde sektörel dalgalanmalara karşı dirençli bir yapıya sahiptir. 2020 yılı pandemi sürecinde enerji sektöründeki zayıf seyre karşın, otomotiv sektöründeki güçlü karlılık sayesinde konsolide karda bir kayıp yaşanmamıştır.

TUPRS ve YKBNK etkisi 2020 yılının ilk 9 ayında Brent petrol fiyatı ortalama 43$ seviyesindeydi. Salgının akaryakıt ürün talebi üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin azalması ve aşı iyimserliğiyle Brent petrol 50$’ı gördü. Yükselen petrol fiyatları ile birlikte akaryakıt ürün marjlarının da iyileşme göstermesini bekliyoruz. Diğer taraftan, Kasım ayında BDDK ve TCMB’nin attığı normalleşme adımları ile ekonomi yönetimindeki değişiklikler, geride kalmış Bankacılık endeksini destekledi. Yabancı girişleri de Bankacılık endeksini destekleyen diğer bir etken oldu. Normalleşme adımları devam ettiği sürece tarihi ortalamalarına göre düşük çarpanlardan işlem gören bankacılık endeksinin önümüzdeki dönemde potansiyel yükselişini sürdürmesini bekliyoruz.

Çarpanlar tarihsel ortalamaların altında Koç Holding, Net Aktif  Değer hesabımıza göre %39 ucuz olduğu gibi, 10 yıllık PD/DD ortalamasına göre %16 iskontolu işlem görüyor. F/K yaklaşımına göre ise aynı dönem için %30 iskonto barındırmaktadır. 14 Aralık tarihinde güncellediğimiz Model Portföyümüzde KCHOL için belirlediğimiz 23.76TL hedef fiyatımızı, bu ayrıntılı analiz sonrasında 27.16 TL olarak revize ediyoruz.

Değerleme ve Hedef Fiyat

Koç Holding için Net Aktif Değerine göre yaptığımız hesaplama sonucunda 12 aylık hedef fiyatımızı 27.16 TL belirliyoruz. ? Halka açık iştiraklerin hedef değerini hesaplarken takibimizde olmayan hisseler için aracı kurum hedef fiyatlarının ortalamasını dikkate aldık. ? Halka açık olmayan iştiraklerin değerini hesaplarken benzer şirketlerin çarpan ortalamalarını yada şirketin defter değerini kullandık. ? Koç Holding, son 5 yıllık süreçte NAD ortalamasına göre iskontolu işlem gördüğü için hesapladığımız net aktif değere %10 holding iskontosu uyguladık. "

KCHOL KOC HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 213.1
Satış 213.3
Değişim 1.1%
Son Değer 213.1
En yüksek 217.5
En düşük 212
Haftalık Değişim 0.6348%
Aylık Değişim 11.0924%
Yıllık Değişim 56.0621%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar