Koç Holding için' Endeksin Üzerinde Getiri'

Ak Yatırım, Koç Holding için 26,00 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘Beklentilerin üzerinde gelen net  kar ile hissede olumlu tepki bekliyoruz’ tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Koç Holding 4. Çeyrek 2019’da 1 milyar 110 milyon TL net kar açıkladı, yıllık %35 geriledi. Ancak ortalama piyasa beklentisi olan 877 milyon TL’nin üzerinde. Konsolide ciro yıllık %1 küçüldü 39,3  milyar TL oldu.

FAVÖK’de yıllık %23 daraldı 2 milyar 571 milyon TL  olarak gerçekleşti. 2019 ciro yıllık %7 büyüme gösterdi, 152,9 milyar TL olarak gerçekleşti ve FAVÖK yıllık %21 düştü 10 696 milyon TL oldu.

Koç Holding’de kombine rakamlara bakmak anlamlı çünkü 50-50 otaklığı  olan Otomotiv, Enerji ve Finans bölümlerindeki şirketleri dahil  ediyor. 2019 tüm yılda Koç Holding’in kombine cirosu yıllık %7  büyümeyle 329 milyar TL’ye ulaştı. Enerji Bölümü yatay seyir ile 153,4  milyar TL ciro gerçekleştirdi. Tüpraş’ın performansı zayıflayan  rafinaj marjları ve yükselen doğal gaz fiyatlardan etkilendi. Otomotiv Bölümü cirosu yıllık %13 büyümeyle 74,4 milyar TL oldu. Otomotiv  şirketleri güçlü uluslararası cirodan olumlu etkilendi.

Dayanıklı Tüketim bölümünde ciro %20 büyüdü ve 36,3 milyar TL olarak  gerçekleşti. Arçelik güçlü uluslararası talepten olumlu etkilendi. Finans bölümünde ciro %11 büyümeyle 47,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

TL kredilere odaklanma ile büyüme sağlandı ve Kredi-Mevduat oranında  iyileşme yaşandı. Kombine faaliyet karı yıllık %22 büyümeyle 18,4  milyar TL olarak gerçekleşti.

Enerji Bölümü %49 düşüşle 4,9 milyar TL, Finans Bölümü %24 düşüşle 4,7 milyar TL, Otomotiv Bölüme %9 büyümeyle 4,3 milyar TL ve Dayanıklı Tüketim %8 düşüle 1,2 milyar TL olarak  gerçekleşti. Koç Holding için 26,00 TL 12 aylık hedef fiyat ve  Endeksin Üzeri önerimizi koruyoruz. Beklentilerin üzerinde gelen net  kar ile hissede olumlu tepki bekliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar