Konut projesine başvuru sayısı 1 milyonu aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bırakın araç gereç gibi kaynakları atıl halde bekletmeyi, Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Akıllı Şehirler Kongresi'ne katıldı.

Burada kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Belediyecilik konusunda son 17 yılda önemli adımların atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni projelerle Türkiye'nin hak ettiği yere taşınacağını söyledi.

1 MİLYON 92 BİN 741 BİN BAŞVURU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin sosyal konut projesine yapılan başvuruların sayısını da açıkladı.

Erdoğan, "100 bin sosyal konut projesine 1 milyon 92 bin 741 kişi başvurdu" dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Dün 5 yeni belediye başkanımızın AK Parti'ye katılımını gerçekleştirdik. Bu sayının önümüzdeki günlerde artacağına inancım tamdır. Yüreğinde vatan millet sevdası olan herkese kapımız açıktır. Aramıza yeni katılan ya da katılacak belediye başkanlarına her türlü desteği vereceğiz.

AHDİNE SADIK BİR KADROYUZ

CHP gibi seçim döneminde vatandaşı vaat yağmuruna tutup seçim sonrası bunları unutanlardan olmadık. Biz ahdine sadık bir kadroyuz

BİZE YAKIŞMAZ

Vatandaşımızla aramıza asla bürokratik duvarlar örmemeliyiz. Bilhassa kibirlenmek, insanımıza tepeden bakmak bize yakışmaz. 4.5 yıllık Belediye Başkanlığım döneminde, tabiri caizse hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Görevlerinizi asla hafife almayınız. Belediyelerimiz yurt dışında da çok önemli projelere imza atıyor

"ŞOV PEŞİNDE KOŞANLARIN HALİ ORTADA"

Şehrine hizmet değil de şov peşinde koşanların ne hale düştüğünü görüyorsunuz. Bir yılı geçmeden şovmenlerin maskeleri düşmeye, gerçek yüzleri ifşa olmaya başladı. Siz belediye başkanlarımızdan kendi işinize kendi gündeminize odaklanmanızdır. Başkasının kısır siyasetlerinin bizi esir almasına izin vermeyeceğiz."

ONA DA 'İSTEMEZÜK' DERLERDİ

Türkiye'nin Otomobili için bile kulp takma yarışı içine girenleri gördük. Peki yapılana karşı çıkanlar bunun yerine daha iyisini, daha faydalısını mı teklif ediyor? Hayır. Sadece 'istemezük' diyorlar. Marmaray'ı yaptık. Allah'tan ki denizin altından gitti. Denizin üstünden çıksa ona da 'istemezük' derlerdi. İş bitti açılışına geldiler. O günden bu güne 440 milyon insan Marmaray'dan geçti. Aynı şekilde Avrasya Tüneli. Öyle de olsa böyle de olsa, biz dağları nasıl deliyorsak, denizin altından nasıl geçiyorsak öyle devam edeceğiz.

BAŞKANLARIMIZIN YANINDA OLMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Bugün şöyle geçmişe doğru baktığımızda kiminin eserlerle yaşadığı, kiminin ise yerinde yeller estiği ortadadır. Amacı eser ortaya koymak isteyen belediye başkanlarımızın yanında olmak boynumuzun borcudur.

Cumhurbaşkanı ile bakanlarıyla vekilleriyle, belediye başkanlarıyla, işçisiyle, iş vereniyle hep birlikte çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Dünyada ter dökmeden, sonuna kadar zorlamadan elde edilmiş bir başarı yoktur. Önce birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılabilmeyi başarabilmeliyiz. Diğer başarıların hepsi de bunda gizlidir. Şimdi daha büyük hedeflere doğru yürüyoruz. İnşallah bunları da başaracak, ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz.

Kategoriler Gündem
Yorumlar