Kordsa, 100 milyon TL yatırım ile İzmit fabrikasındaki ek polyester iplik hattını devreye aldı

Artan polyester iplik talebine cevap verebilmek için, 2016 yılında 100 milyon TL yatırım ile Türkiye’de ek polyester iplik hattı yatırımı  yapan Kordsa, hattın açılışı törenini gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kordsa, 100 milyon TL yatırım ile İzmit fabrikasındaki ek polyester iplik hattını devreye aldı...

Global pazara güçlendirme teknolojileri sunan Kordsa, lastik  güçlendirme iş kolunda 2016 yılında Endonezya ve Türkiye  fabrikalarında 7.000’er ton ek polyester iplik kapasitesi sağlayacak  bir yatırım kararı almıştı. Kordsa, 100 milyon TL’lik yatırım ile İzmit fabrikasındaki ek polyester iplik hattını devreye aldı. Bu yeni  hat ile tesisin üstün teknolojisi sayesinde standart HMLS polyester  ipliğine ilave olarak çok yüksek mukavemetli ve daha iyi boyutsal  kararlılığa sahip yeni nesil polyester iplik ürünleri üretilebilecek.

İKİ YILDIR SÜRÜYORDU

Yaklaşık iki yıldır çalışmaları devam eden hattın, Kordsa ve Sabancı Topluluğu için hayırlı olmasını dileyen Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper, Kordsa’nın inovasyon gücünün Sabancı Topluluğu için ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. Alper şunları söyledi: “1973 yılında yola çıktığımızda hayallerimiz, hedeflerimiz büyüktü. Bugün geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler, açık inovasyon anlayışımız ile İzmit’teki kord bezi üreticisinden dünyaya teknoloji ihraç eden, uzaya  gözünü dikmiş global bir şirket konumuna geldik. Bu büyüme  yolculuğumuzu, ana iş kolumuzda, Türkiye tesisimize yaptığımız  yatırımlarla destekliyoruz. Yaptığımız bu yatırımlar ve güçlendirme  alanlarımızın lastikten güçlendirmeden kompozit teknolojilerine  genişlemesi ile bugün Türkiye ekonomisinin itici gücü olma arzusu ile  yatırımlarımıza ve üretmeye devam ediyoruz. Her geçen gün daha çok  alanı güçlendirerek, daha güçlü bir gelecek inşa ediyoruz.”

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan Kordsa’nın faaliyet gösterdiği 3 iş kolunda gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla ikinci bir Kordsa yaratma hedefine adım adım ilerlediğini vurguladı ve şöyle devam etti:  “Dünyada her 3 otomobil lastiğinden birini, her 3 uçak lastiğinden ikisini güçlendirirken, son dönem yaptığımız yatırımlarla, yaşamın her  alanına dokunur hale geldik. Bugün Kordsa teknolojilerimizle uçakların lastiğini, kanadını motorunu, gövdesini, içini hatta üzerinde indiği pistleri güçlendiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımımızla naylon iplikteki liderliğimizi polyester iplikte de yakalayarak, dünyanın en büyük polyester iplik üreticileri arasındaki yerimizi pekiştirdik. Açık inovasyon anlayışı ile müşterilerimize değer yaratan ve sektöre  yön veren yeniliklerle global liderliğimizi koruyoruz.”

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar