Kordsa, ABD’li şirketi satın aldı

Sabancı Holding iştiraklerinden ve güçlendirme teknolojileri  pazarının global oyuncusu Kordsa, ABD’li Axiom Materials’ı bünyesine  kattı. 181 milyon ABD doları şirket değeri üzerinden gerçekleşen satın  alma sayesinde Kordsa, havacılık endüstrisinde seramik matriks  kompozitler alanında iddialı bir konumuna geliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kordsa, geleceğin malzemesi olarak görülen ileri kompozit  teknolojilerine Sabancı Üniversitesi ile hayata geçirdiği Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi yatırımı ile adım atmıştı. 2018  yılında bünyesine kattığı uzay ve havacılık endüstrisine ileri  kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development, Textile Products ve Advanced Honeycomb Technologies şirketleri ile faaliyet alanını ve  yetkinliklerini genişletmişti. Axiom Materials satın almasıyla ikinci  bir Kordsa yaratma hedefinin ilk aşamasını tamamlamış oldu.

Axiom Materials’ın ürettiği ileri kompozit malzemeler, uçak motorlarının  yanı sıra farklı sektörlerde yeni nesil birçok uygulamada  kullanılıyor. Kordsa’nın stratejik ve yüksek büyüme potansiyeline  sahip alanlarda yetkinliklerini geliştirmek adına kritik önem taşıyan  olan bu satın alma ile yeni ürün geliştirme potansiyeli de güçlenmiş  oluyor.

Kordsa’nın Yeni Neslin Sabancı’sı olarak tanımlanan  vizyonlarındaki yerine işaret eden Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “Sabancı Topluluğu’nun dönüşümündeki odak konularımız dinamik  portföy yönetimi ve yüksek teknoloji odaklı yatırımlardır. Yüksek  katma değerli alanlarda büyüme vizyonumuzun ana platformu olan Kordsa,  son iki yılda yaptığımız yaklaşık 300 milyon ABD dolarlık yatırım ile  global ölçekte ileri malzeme teknolojileri üreten bir şirkete  dönüşüyor. Son iki yılda ABD’de dört önemli şirketi bünyemize kattık  ve yıllık 150 milyon ABD dolarını aşan bir iş kolu yarattık. Dünya  devlerinin tedarikçisi konumundaki Kordsa, yeni yatırımlarımızla,  havacılık endüstrisinde dünyada seramik matriks kompozitler alanında  iddialı bir konuma geliyor. Sabancı Topluluğu olarak işlerimizi  evrensel standartlarda yönetme anlayışımızın bir göstergesi olan bu  önemli satın alma, ülkemizin uluslararası piyasalardaki gelişimini de  destekleyecektir”.

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı ve Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper de, Axiom Materials satın almasıyla ilgili olarak  şunları söyledi: “ Kompozit teknolojileri pazarında organik büyümemizi  inorganik büyüme ile de desteklemeye devam ediyoruz. Büyüme  stratejimizin ilk adımını dünyanın sayılı entegre üretim merkezleri  arasında yer alan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile  attık. Yüksek mühendislik isteyen yapısal malzemeler üreten Fabric

Development ve Textile Products’la başlayan havacılık sektörü  yolculuğumuzda  kabin içi parçalar üreten Advanced Honeycomb Technologies’i satın almamızla yetkinliklerimiz genişledi.Axiom Materials yatırımı ile uzay ve havacılık endüstrisinin üssü Kuzey Amerika’da bir büyüme platformu yaratacağız.”

Yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile kompozit pazarına yön veren Axiom Materials’ın Kordsa bünyesine katılmasıyla ilgili Kordsa CEO'su Ali Çalışkan şunları dile getirdi: “‘Yaşamdan ilham alarak, yaşamı  güçlendirme’ vizyonumuzu destekleyen çok önemli bir adım attık. Uzay  ve havacılık endüstrisinin yanı sıra, gelecek nesil ulaşım araçlarına  da ileri teknoloji kompozit malzemeler sağlayan ve yürüttüğü Ar-Ge  çalışmaları ile kompozit pazarına yön veren Axiom Materials’ın Kordsa  bünyesine katılmasıyla, ileri teknoloji kompozit ara mamul  portfolyomuzu tamamladık ve kompozit ürünleri alanında  yetkinliklerimizi genişlettik. Axiom Materials satınalması ile ikinci Kordsa yaratma hedefimizin de ilk aşamasını tamamlamış oluyoruz. Bugün  artık, uçak motorlarında kullanılan yüksek ısıya dayanıklı Oksit-Oksit  seramik kompozit malzemeleri pazarının lider oyuncusu olduk. Lastiklerini güçlendirdiğimiz uçakların kanatları, gövdeleri ve kabin  içlerinden sonra artık motorları da Kordsa tarafından  güçlendirilecek".

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar