Kordsa hisse değerlendirmesi

Oyak Yatırım, hisse değerlendirmesinde Kordsa hedef fiyatını 17,05 TL'ye yükseltti. Oyak Yatırım, Kordsa hedef fiyatını 14,84 TL'den 17,05 TL'ye yükseltirken, 'AL' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım, Kordsa hedef fiyatını 14,84 TL'den 17,05 TL'ye  yükseltirken, 'AL' tavsiyesini korudu.

Oyak Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan raporda şöyle denildi:

"Axiom’un satın alınmasını dahil edip şirketin yönlendirmesine paralel yatırım harcamaları varsayımlarımızı indirdikten sonra Kordsa hisseleri için hedef fiyatımızı 14.84 TL’den 17.05 TL’ye yükseltiyoruz.

Yeni hedef fiyatımız %39 yükselme potansiyeli sunduğundan dolayı AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Şirket hisseleri 2019 tahminlerimize göre 5.3x FD/FAVÖK ve 6.0x F/K çarpanlarıyla global rakiplerine göre sırasıyla %34 ve %44 iskontolu işlem görmektedir. Sadece büyüme değil, aynı zamanda temettü getirisi Küresel lastik kord bezi piyasasındaki liderlik pozisyonunun yanısıra Kordsa’nın kompozit işinde de Kuzey Amerika’daki son üç satın alım gibi uluslararası pazarlarda uzun vadeli büyüme hedefleri bulunmaktadır.

Bu doğrultuda şirket, Avrupa ve ABD’de satın alma fırsatları kollamakta ve önümüzdeki 5-10 yıl içinde ikinci bir Kordsa yaratmayı hedeflemektedir. Ayrıca, Kordsa 2011’den bu yana ortalama %63 kar dağıtma oranı ile toplam 463mn TL temettü dağıtmış olan düzenli temettü ödeyen bir şirkettir.

Yüksek coğrafi çeşitlilik ile defansif iş yapısı

Kordsa 4 kıtada toplam 11 tesisiyle faaliyet göstermektedir. Bu yapısıyla da herhangi bir bölgedeki daralmayı diğer bölgelerle telafi edebilme özelliğine sahiptir. Türkiye satışlarının toplam gelirlerdeki payı sadece %5-6 olduğundan, Kordsa coğrafi çeşitlendirme açısından BIST’te işlem gören ender şirketlerden biridir.

Doğal hedge ile volatiliteden korunma

2019’un ilk çeyrek sonu itibarı ile Kordsa’nın satış gelirlerinin %80’i ABD doları, %20’si de Euro bazlıdır. Öte yandan, satışlarının maliyetinin %82’si ABD doları, %7’si Hint Rupisi, %6’sı TL, %4’ü Brezilya Reali ve %1’i Tayland Bahtı cinsindendir. Ayrıca, şirketin bilançosunda kısa döviz pozisyonu bulunmamaktadır. Piyasanın kar beklentilerini muhafazakar buluyoruz. Bloomberg ortalama beklentilerine göre FAVÖK ve net karın 2019’da 749mn TL ve 299mn TL olması öngörülüyor ki bu rakamlar bizim beklentilerimizin sırasıyla %12 ve %25 altındadır. 2020 yılı için de aynı tahminler yine bizim beklentilerimizin sırasıyla %10 ve %35 aşağısındadır.

Muhtemelen 2. çeyrek sonuçlarının ardından ortalama tahminlerin yukarı revize edilebileceğini düşünüyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar