Kordsa hisse değerlendirmesi

Oyak Yatırım, Kordsa için hedef fiyatını 18,00 TL, tavsiyesini 'endeks üzeri getiri' olarak sürdürdü. Raporda, 'Değiştirmediğimiz 18 TL hedef fiyatımız ise %22 yükselme potansiyeli  içermektedir.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"KORDS: Kordsa 4. çeyrekte 71mn TL ile piyasa beklentisi olan 68mn

TL’nin hafifçe üzerinde net kar açıkladı. FAVÖK ise 165mn TL ile  ortalama beklentinin %20 üzerinde gerçekleşti. Geçen seneki fabrika  duruşları nedeniyle düşük baz etkisiyle net kar geçen seneye göre %106  büyüdü.

Net borç ise geçen çeyreğe göre %2 artsa da net borç/FAVÖK 3.3’den 3.2’ye geriledi. Şirketle ilgili 2020 yılı için FAVÖK ve net  kar beklentilerimiz sırasıyla %13 ve %19 büyümeye işaret etmektedir.

Değiştirmediğimiz 18 TL hedef fiyatımız ise %22 yükselme potansiyeli  içermektedir. Kordsa hisseleri 2020 tahminlerimize göre 6.2 FD/FAVÖK  ve 7.1 F/K oranıyla işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar