Kordsa hisse değerlendirmesi

Ahlatcı Yatırım Kordsa hissesiyle ilgili değerlendirmede bulunurken hedef fiyatını da 19,63 TL olarak belirledi. Raporda şirketin, sektör ortalamasının altında bulunan F/K ve PD/DD oranlarına dikkat çekildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Kordsa net karını 4Ç19’da 4Ç18’e göre piyasa beklentisine paralel şekilde %61 oranında artırarak 78 milyon TL olarak açıkladı. (4Ç18 Net Karı: 48 milyon TL) Şirketin net karı yıllık bazda ise 339 milyon TL’den 378 milyon TL’ye yükseldi.

Kordsa’nın satış gelirleri çeyreksel bazda %8 oranında artışla 1.17 milyar TL’den 1.26 milyar TL olurken yıllık bazda ise satış gelirleri %30 artarak 5.1 milyar TL oldu. Şirketin satışlarındaki  artışın net kardaki artışın temelini oluşturduğu görülüyor.

Yabancı net para pozisyonunda iyileşme olduğu görülen şirketin 2018 yılında 13 milyon TL olan net yabancı para pozisyonu 2019 yılında 56 milyon TL’ye yükseliyor. 

Aktif ve öz sermaye karlılığını bir önceki bilanço rakamlarına göre artırmayı başaran Kordsa, 165 milyon TL FAVÖK rakamı ile %13.01 FAVÖK marjına sahip. Sektör ortalamasının altında F/K ve PD/DD oranlarına sahip olan şirketin F/K oranı 8.27,PD/DD oranı ise 1.25 seviyesinde. (Sektör F/K: 10.31, Sektör PD/DD: 1.99).

Kompozit endüstrisinin büyük oyuncularından Fabric Development, Textile Products, Advanced Honeycomb Technologies ve Axiom Materials  şirketlerini bünyesine katan Kordsa, Kuzey Amerika’daki konumunu  güçlendirmek için büyük bir yatırım yapıyor. Axiom’un şirketin büyüme potansiyeline olumlu etki yaptığı gözleniyor.

Şirket payları 8,51x güncel F/K ve 1,29X güncel PD/DD çarpanlarıyla işlem görüyor. Şirketin güncel F/K çarpanı 5 yıllık ortalaması seviyesi yakınlarında hareket ediyor. Sektör ortalamalarına baktığımızda ise her iki çarpanın değerinin de sektörün gerisinde bulunduğu gözleniyor. 6.50x 2020T F/K ve 7.05x 2020T FD/FVAÖK çarpanları ile yurtiçi ve yurtdışı benzerleriyle yaptığımız karşılaştırmaya göre şirket payları için 19.63 TL hedef fiyat öngörüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar