Kordsa hisse değerlendirmesi

Gedik Yatırım, Kordsa'yı 13,62 TL hedef fiyat ve 'TUT' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı. Değerlendirmede, 'Koronavirüs salgınının kısa dönemde oluşturduğu risklere bağlı  olarak şirketin 2020 yılı konsolide gelirlerinde %26, FAVÖK'ünde ise %31 düşüş bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

    "Öneri: Tut
    Son Kapanış: 11,39
    Hedef Fiyat: 13,62
    Potansiyel Getiri: %20

Küresel anlamda faaliyet gösteren Kordsa, lastik takviye  malzemeleri, kompozit teknoloji ve inşaat takviye malzemeleri  üretmektedir. Şirket, dört kıtada ve beş farklı ülkede (Türkiye, ABD,
Brezilya, Endonezya ve Tayland) 12 üretim tesisi ile faaliyetlerini  sürdürmektedir.

Küresel ölçekte her 3 otomobil lastiğinden birini güçlendiren Kordsa, tüm önde gelen lastik üreticilerinin stratejik tedarikçisidir.

Şirketin ana iş kolu, esas olarak naylon ve polyester ipliklerin kord bezi üretimi için işlendiği, araç lastiklerine esneklik, yüksek hız  performansı, güvenlik ve mukavemet sağlayan lastik takviye  teknolojileridir. Kordsa, tedarik zincirinin ara malları segmentinde  yer almaktadır.

Şirket, büyüyen kompozit pazarda lider bir oyuncu olmayı  hedeflemektedir. Şirket, inorganik büyüme hedefleri doğrultusunda,  kompozit malzemeler alanındaki lastik takviye malzemesi geliştirme  yetkinliklerini daha etkin bir şekilde kullanmak amacıyla kompozit  alanında dört şirket satın alımı gerçekleştirmiştir. Böylelikle
Kordsa, iştirakleri vasıtasıyla Amerikan uçak şirketi Boeing'in  doğrudan ve dolaylı önemli bir kompozit malzeme tedarikçisidir. Kordsa
Amerika'da kazandığı bu tecrübeyi Avrupa'da da kullanabilmek için orta  vadede yeni satın almaları da gözden geçirmektedir.

Koronavirüs salgınının kısa dönemde oluşturduğu risklere bağlı  olarak şirketin 2020 yılı konsolide gelirlerinde %26, FAVÖK'ünde ise
%31 düşüş bekliyoruz.

Covid-19 salgını, küresel tedarik zincirinin  bozulması ve büyük uçak üreticilerinin siparişlerindeki yavaşlama ile  ilgili riskler göz önüne alındığında, şirketin kompozit operasyonları  tarafındaki gelirlerinde %30, ana iş kolu olan kord bezi satış  gelirlerinde %25 civarında bir daralma öngörüyoruz. 2020 yılı için  konsolide FAVÖK beklentimiz 91 milyon ABD doları olup, şirketin FAVÖK  marjının %13,6 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Öte yandan, 2021 yılında kompozit segmentinden gelecek olan katkı ve otomotiv  endüstrisindeki iyileşme sayesinde şirketin konsolide gelirlerinde %37, FAVÖK'ünde ise %56 artış gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Riskler: Covid-19'un etkilerinin beklentilerden uzun sürmesi veya  küresel ekonomilerin büyümesinde daha fazla düşüş gerçekleşmesi  halinde, Kordsa'nın karlılığı üzerinde daha fazla baskı oluşması ve bu  doğrultuda Kordsa'nın değerlemesinin olumsuz yönde etkilenmesi söz  konusu olabilecektir.

Kordsa'yı Tut tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz. İNA ve  yurtdışı benzer şirket çarpanları bazlı değerlememiz şirket için hisse  başına 13,62TL hedef fiyat ile %20 artış potansiyeline işaret  etmektedir. Hisse halihazırda 2020 tahminlerimize göre 7.9x FD/FAVÖK  ve 10.5x F/K çarpanları ile işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar