Koza Altın hisse yorumu ve teknik analizi

İş Yatırım, Koza Altın için 88,30 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Koza Altın için hisse başına 88,3TL hedef fiyatla AL tavsiyemizi koruyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

Net kar beklentinin altında: Koza Altın, 1Ç20 finansallarında  önceki yıla göre %23 artış gösteren 394 milyon TL’lik net kar  açıkladı. Net kar rakamı, bizim tahminimizin ve piyasa beklentisinin  altında gerçekleşti (İş Yatırım: 435 milyon TL, Piyasa: 434 milyon TL) FAVÖK’ün beklentilere paralel gelmesine rağmen, beklenenden yüksek  efektif vergi oranı ve beklenden düşük diğer net gelirler sebebiyle  net kar tahminlerimizden sapma gösterdi.

Buna ek olarak, düşük TL faiz  oranları sebebiyle geçen yıla benzer gerçekleşen finansal gelirler,  güçlü büyüme gösteren FAVÖK’e rağmen net kardaki yıllık bazda büyümeyi  sınırladı. Beklentilerin altında gerçekleşen FAVÖK marjı ve net kar  sebebiyle sonuçlara negatif piyasa tepkisi bekliyoruz.

Son Çeyrekte Öne Çıkanlar

Net satışlarda güçlü büyüme: 1Ç20’de Koza Altın’ın net satışları  yıllık bazda %49 büyüyerek 696 milyon TL oldu. Net satışlar, hem bizim  beklentimizin hem de piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Ortalama altın fiyatı 1Ç20’de yıllık bazda %21 büyüyerek 1582$/ons  olurken, TL’nin değer kaybı ve yıllık bazda %9 artarak 72 bin ons  olarak gerçekleşen üretim rakamları da 1Ç20’deki güçlü net satış  büyümesine katkı sağladı. Net satış tahminimizdeki sapmanın nedeni,  bizim varsayımımızdan 12 bin ons yukarıda gerçekleşen üretim rakamı  oldu.

FAVÖK marjı beklenenden aşağıda olsa da FAVÖK beklentilere  paralel: Güçlü altın fiyatları, artan altın üretimi ve faaliyet  giderlerinin satışlara oranındaki iyileşme sayesinde FAVÖK yıllık  bazda %62’lik büyüyerek beklentilere paralel 417 milyon TL olarak  gerçekleşti (İş Yatırım: 428 milyon TL, Piyasa: 423 milyon TL). Nakit  maliyetler ise, üretim miktarındaki artış ve zayıf TL’ye rağmen yıllık  bazda %8 artarak 631$/ons oldu. Nakit maliyetlerin beklentimizin  üstünde gerçekleştiği göz önüne alınırsa, FAVÖK’ün beklentilere  paralel gelmesinin temel nedeni, beklenenden yüksek gerçekleşen üretim  rakamıdır.

Net nakit pozisyonu: Şirketin net nakit pozisyonu, finansal  gelirler ve güçlü FAVÖK sayesinde 4Ç19’daki 4,38 milyar TL’den 4,81  milyar TL’ye yükseldi.

Değerleme Üzerindeki Etki ve Görünüm

AL tavsiyemizi koruyoruz: Koza Altın için hisse başına 88,3TL  hedef fiyatla AL tavsiyemizi koruyoruz. Gün içinde yeni makro  tahminlerimizle değerlememizi gözden geçirebiliriz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar