Koza Altın'dan İngiltere'deki davayla ilgili açıklama

Koza Altın, Londra merkezli Koza Ltd'nin İngiliz mahkemelerindeki hukuki sürecine ilişkin bilgilendirme yaptı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koza Altın, bağlı ortaklığı olan Londra merkezli Koza Ltd'nin İngiltere mahkemelerindeki hukuki sürecine ilişkin olarak KAP'a bilgilendirme yaptı.

Koza Altın'ın açıklaması şöyle:

"Şirketimiz, %100 oranında iştirakimiz olan Londra merkezli Koza Ltd'nin İngiltere mahkemelerinde devam eden hukuki sürecine ilişkin olarak, İngiliz mahkemelerince, Kayyumların ve yönetim kurulu  üyelerinin atamalarının Türk iç hukuk düzenini ilgilendirdiğini,  ilgili atamaların Türk hukuku uyarınca geçerli atamalar olduğunu,  bunun hiçbir şekilde İngiliz kanunları uyarınca İngiliz  mahkemeleri tarafından değerlendirilmesi gereken bir konu olmadığını  ve ek olarak Koza Altın'ı temsil eden kayyumların veya yönetim kurulu  üyelerinin bu yetkilerinin Türk hukuku uyarınca belirleneceğini  05.08.2021 tarihinde KAP'ta açıklamıştı. 

Gelinen aşamada ilgili Davacıların temyiz başvurusu İngiltere Yüksek Mahkemesince reddedilmiş olup bu durum şirketimizin lehinedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar