Kredi Kartı Borcunuz Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Günümüz dünyasında harcama alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte nakit paranın yanında kredi kartı da yoğun bir şekilde kullanılıyor. Birçok kişi kredi kartının sadece asgari ödeme tutarını yatırmayı tercih ediyor. Peki, bu ne kadar doğru bir ödeme alışkanlığıdır? Kredi kartlarından her ay sadece asgari ödeme tutarını yatırarak kendinizi bir borç batağına sürüklüyor olabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Günümüzde kredi kartı nakit paradan çok daha yoğun bir şekilde ödeme aracı olarak kullanılıyor. Tüketim alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte kredi kartlarının da çok daha sık kullanılmaya başladığını söyleyebiliriz. Çok sayıda kişi kredi kartının sadece asgari ödeme tutarını yatırmayı tercih ediyor. Peki, bu ne kadar doğru bir ödeme alışkanlığıdır? Kredi kartlarından her ay sadece asgari ödeme tutarını yatırarak kendinizi bir borç batağına sürüklüyor olabilirsiniz.

Öncelikle kredi kartı borcu ödeme alışkanlıklarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor. Bankaların kredi kartı borcu ödeme noktasında sadece asgari ödeme tutarını yatırma imkanı sunması, ekonomik anlamda zorlandığınız dönemlerde sizi rahatlatacaktır. Fakat sürekli olarak asgari tutarı ödeme  ve bir yandan da kredi kartını yoğun bir şekilde kullanmaya devam etme yönteminin çok başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü bu durumda bankalar tarafından bir faiz uygulaması gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla kredi kartı ile yaptığınız harcamaları yani bankaları olan borcunuzun gün geçtikçe daha da artması söz konusu oluyor.

Hal böyle olunca toplam borcu ödeme her ay daha da zorlaşıyor ve bu durum pek çok kişi için bir borç batağı anlamına geliyor.  Bankalar tarafından sunulan asgari ödeme tutarını sadece ekonomik anlamda zorlandığınız dönemlerde yatırmayı tercih etmelisiniz. Böylelikle ay içerisinde ne kadar harcama yaptığınız gibi konularda da kendinizi kontrol edebilir ve ekonomik anlamda tüketim alışkanlıklarınıza yeni bir yön verebilirsiniz.

Bankalar Kredi Kartı Borcu Ödenmediğinde Ne Yapıyor?
Elbette bankalar kredi kartı borçlarının ödenmemesi durumunda çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Öncelikle kredi kartı sahibine mesaj ya da arama yöntemi ile ulaşılması ve borcunun olduğunun hatırlatılması sağlanıyor. Bu görüşme esnasında kart sahibinin borcunu ne zaman ödeyeceğine dair bir tarih belirtmesi isteniyor. Eğer kart sahibi 2 ay boyunca arka arkaya kredi kartının asgari ödeme tutarını ödememişse bu durumda daha farklı hukuki yollar tercih ediliyor.

Söz konusu hukuki yolların neler oldu yani bankaların nasıl bir yol izlediği konusunda  daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz Findeks internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu sayede kredi kartının borcunun ödenmemesi durumunda neler olabileceği konusunda da daha güncel ve doğru bilgilere ulaşma şansınız olacak.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar