Kripto paralar sert düştü

Bitcoin ve Ethereum pazar günü yüzde 10 civarında düşüş kaydederken, Litecoin ve Ripple yüzde 15'ten fazla geriledi. Bitcoin için geceden beri hafif düşüş gözlemleniyordu. Bitcoin’de yaşanan bu düşüş diğer kripto para birimlerinde de düşüşe neden oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin'in sert geri çekilme hareketiyle beraber, Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot, Stellar gibi büyük alt coinlerde yüzde 20'yi aşan değer kaybı yaşandı. Türkiye'de bir çok yatırımcının ilgisini çeken daha küçük alt coinlerde düşüşe eşlik etti.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın sık sık twitleriyle desteklediği popüler alt coinlerden Dogecoin'de düşüş son 24 saatte yüzde 25'i bulurken, ABD'deki olumlu dava haberlerinin ardından ralli yapan Ripple ise yüzde 15'ten fazla geriledi.

NELER YAŞANMIŞTI? 

ABD'de Delaware eyaletinde mahkeme, blokzincir devlerinden Ripple'a açtığı davayı kaybeden Tetragon Financial Group'un 3.46 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti.

Dünyada Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan genişleyici para politikaları ve teşvik paketlerinin devasa büyüklükte bir likidite yaratması yatırımcıları sürekli bir getiri arayışına itti.

Pandemi döneminde özellikle altın ve hisse senedini tercih eden yatırımcıların yeni gözdesi kripto paralar oldu.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar