Kripto paralar yeşile döndü

Kripto paralar Çin'in finans kuruluşları ve ödeme şirketlerinin kriptolarla ilişkili hizmetler vermelerini yasaklama kararı sonrası yaşanan sert satıştan toparlanma çabalarını sürdürüyorlar.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de Biden yönetiminin 10 bin doların üzerindeki kripto para  işlemlerinin gelir idaresi kurumu IRS'e bildirilmesine yönelik bir düzenleme teklif edeceğinin açıklanması kripto paralarda toparlanmayı frenlese de Tesla CEO'su Elon Musk'ın dogecoinde satış yapmadığını  ve yapmayacağını duyurması kripto paralara destek verdi.

Bu sabah Bitcoin fiyatı 24 saat öncesine göre yüzde 1,56 artışla 40 bin 165 dolar, Ethereum yüzde 7,43 artışla 2bin 758 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, bitcoin fiyatının 50 günlük ortalamasına geldiğini, bu  seviyenin aşılıp aşılamayacağını yön üzerinde belirleyici olacağını  belirtiyorlar. 40 bin 500 dolar seviyesinin aşılması halinde 45 bin  dolar seviyesinin hedefleneceğini ifade eden analistler, 50 günlük ortalamanın geçilememesi halinde destek olarak ise 38 bin doları işaret ediyorlar.

Yorumlar