Küresel hisseler rekor artışa hazırlanıyor

MSCI'nın küresel hisse göstergesi koronavirüs kısıtlamalarına rağmen Kasım'da yüzde 13 yükselerek start verildiği 1988 yılından bu yana en güçlü aylık artışa hazırlanıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda hisse senetleri rallinin Çarşamba günü hız kazanması ve birlikte en iyi ayını kaydetmeye hazırlanıyor. Yatırımcılar mevcut koşullardan fayda sağlayacak hisselere yönelmeye devam ediyor. Dolar önemli paralar karşısındaki kayıplarını korudu.

Asya Pasifik bölgesindeki hisse senetleri yükseldi. Enerji ve finans sektörü hisseleri yükselişe öncülük etti. Ancak Çin ve Güney Kore hisseleri kazançlarını geri verdi. S&P 500 Endeks vadelileri gösterge endeksin rekor seviyede kapatmasının ardından yükseldi. Dow Jones Endeksi ilk kez 30 bin puanı aştı. ABD Hazine tahvilleri Çarşamba günkü işlemlerde getiri eğrisinin dikleşmesi sonrasında fazla değişmedi. New York'ta işlem gören petrol varil başına 45 doların üzerinde tutundu. Bakır fiyatları 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Koronavirüs aşısına ilişkin pozitif haberler küresel ekonomik toparlanmanın enfeksiyonlardaki artışın etkisini azaltabileceğine ilişkin iyimserliği artırıyor. Ayrıca yatırımcılar ABD'de seçilmiş Başkan Joe Biden'ın resmi olarak göreve başlaması konusunun netlik kazanmasından dolayı memnun. Biden'ın Hazine Bakanlığı için eski Fed Başkanı Janet Yellen'ı düşünmesi de olumlu karşılandı.

MSCI'nın küresel hisse göstergesi koronavirüs kısıtlamalarına rağmen Kasım'da yüzde 13 yükselerek start verildiği 1988 yılından bu yana en güçlü aylık artışa hazırlanıyor.

HSBC Private Bank Asya yatırım stratejisi birim yöneticisi Fan Cheuk Wan, "Piyasaların bu risk rallisini genişletmek için iyi sebepleri var. Artık ABD liderliğinde barışçıl bir geçiş olacağı konusunda netliğe sahibiz ve pozitif aşı gelişmeleri var. Yatırımcılar artık toparlanma görünümüne odaklanmış durumda. Ralli büyük bir ihtimalle devam edecek ve 2021 yılında bilançolardaki toparlanma kilit önemdeki bir temel destek olacak." dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar