Küresel piyasalar haftaya iyimser başladı

Küresel piyasalar, Çin'den gelen haber akışının etkisiyle pozitif bir başlangıç yaparken yurt içinde ise bütçe rakamlarının izleneceği haftanın ilk gününde dolar/TL 7,37; euro/TL 8,74 seviyesinden işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar haftaya pozitif bir başlangıç yapıyor. Asya borsaları ve ABD vadelilerinde kayda değer yükselişler yaşanıyor. Çin borsalarındaki yükselişten destek bulan Asya borsaları, yatırımcılar uzun vadeli ABD tahvillerinin satışının uzatılıp uzatılmayacağını ve doların üzerinden baskıyı azaltıp azaltmayacağını takip ederken son zamanların en yüksek seviyelerine yaklaştı. 

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,5 artışla 565.74 seviyesine yükselerek Ocak'ta gördüğü 574,52 seviyesine yaklaştı.

Çin lokomotif endeksi, yüzde 2 yükselişle Asya borsalarının yükselişine öncülük ediyor. Çin'deki yükselişlerde Çin Merkez Bankası (PBOC) piyasalara 700 milyar yuan büyüklüğünde orta vadeli kredi sağlarken, krediler için faiz oranını dördüncü ayda da değiştirmedi.

Yurt içinde bütçe rakamlarının izleneceği güne dolar/TL 7,37 seviyesinden; euro/TL ise 8,7428 ile haftaya yatay bir başlangıç yaptı.  Hazine ve Maliye Bakanlığı, bütçe rakamlarını saat 11.00'de açıklayacak.

Altın fiyatları 5 ayın dibinde düşüşünü sürdürüyor

Altın geçen hafta son beş ayın en düşük seviyesini gördükten sonra bu hafta açıklanacak Fed
tutanakları öncesinde satıcılı seyrin devam etmesiyle hafif geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,2 düşüşle 1.940 dolara geriledi.

Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları, Ağustos ve Eylül'de Çin'in büyük miktarlarda ABD ham petrolü ithal
edeceğini açıklamasının talepteki iyileşmeye dair endişelerin önüne geçmesiyle yükseldi.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,7 artarak 45,10 dolara
yükseldi. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,8 artışla 42,35 dolarda seyretti.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar