Küresel piyasalarda gözler Fed'in toplantısında

Küresel piyasalarda tüm dikkatler Fed'in faiz kararına çevrildi. Karar metninde faiz patikasına ilişkin yönlendirmelerle birlikte Fed Başkanı Jerome Powell'ın mesajları da yakından izlenecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar bu akşam Fed Başkanı Powell’ın vereceği mesajları beklerken, ABD vadeli endeksleri artıda, Asya endeksleri karışık, dolar yatay seyrediyor.

Salı günü Wall Street endekslerinde düşüşler etkili oldu. S&P 500 yüzde 1,22, Nasdaq 100 yüzde 2,48 geriledi. Yine gün içi dalga boylarının yüksek olduğu bir işlem günüydü. S&P 500’de kayıplar bir ara yüzde 3’e yaklaştı. Daha sonra toparlanan endeks, teknoloji hisselerine gelen satışların da etkisiyle yeniden baskı altında kaldı ve ekimden bu yana en düşük seviyesine indi.

Bilançosunu açıkladıktan sonra günü yüzde 2,66 düşüşle tamamlayan Microsoft Corp. hissesi, Azure bulut çözümleri işinin hala büyümeyi destekleyecek performansa sahip olduğunu açıklamasının ardından vadeli işlemlerde yükselişe geçti. Öncesinde şirket çeyreklik satışlarının ilk kez $50 milyonu geçtiğini, karının da tahminleri aştığını duyurmuştu. Ancak Azure gelirlerinin önceki çeyreklere göre düşmesi hissede satışa neden olmuştu.

Asya’da Japon Nikkei ve Çin CSI 300 yatay, Hong Kong Hang Seng artıda. ABD 10 yıllık tahvil getirisi Fed kararı öncesi yüzde 1,77’de yatay.

Fed kararı öncesi dolar bir çok G-10 para birimi karşısında değer kaybederken, Norveç kronu gibi petrol bağlantılı para birimleri değer kazandı. Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yatay. Dolar/TL dün yüzde 0,21 yükselişle 13,4832 seviyesinden kapandı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar