Küresel piyasalarda hisseler ticaret anlaşması sonrası karışık seyretti

Asya hisse senetleri, ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasını imzalamasının ardından Perşembe günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi. Ticaret anlaşması beklentileri küresel hisseleri rekor seviyelere taşırken yuanın toparlanmasında etkili olmuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hong Kong hisse senetleri büyük ölçüde yatay seyrederken Avustralya hisseleri Güney Kore hisseleriyle birlikte sınırlı yükseldi. Japonya ve Şanghay hisseleri düştü. ABD vadeli kontratları S&P 500 Endeksi'nin Çarşamba günü rekor tazelemesinin ardından fazla değişmedi. ABD Hazine tahvillerinin kazançlarını korumasıyla 10 yıllıkların faizi yüzde 1.8'in altında kaldı. WTI petrolün varili 58 dolar civarında dalgalandı.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki anlaşmanın geride kalmasıyla birlikte yatırımcılar piyasa için yeni bir itici güç arıyor. Aynı zamanda traderlar anlaşmanın detayını inceleyecekler. Soya fasulyesi fiyatları, Çin'in alımların önceden belirlenmiş bir miktar üzerinden değil, talebe dayalı olacağının sinyalini vermesinin ardından önceki seansta geriledi.

JPMorgan Asset Management stratejisti Hannah Anderson, “Piyasadaki spekülasyona ve yetkililerden gelen yorumlara bakılacak olursa, son imza ile piyasaların güçlü bir ralli yapmamış olması şaşırtıcı değil. Piyasalar büyük bir ihtimalle yüksek risk fiyatlamaya devam edecek. Bu da 2020 boyunca volatilite kaynağı olabilir” dedi.

Rus Rublesi dalgalı seyretti. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hükümetin istifasını sunmuş, Putin de istifayı onaylamıştı. Putin’in, anayasa değişiklikleriyle ilgili tekliflerin hazırlanması için çalışma grubunun oluşturulması kararını imzaladı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13:42'de yüzde 0.1 yükseldi. Dayanak endeks Çarşamba günü yüzde 0.2 artmıştı.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.2 geriledi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 azaldı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri fazla değişmedi.

Kaynak: Bloomberg

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar