Kuroda'dan merkez bankaları uyarısı

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, "Enflasyon bekleyişlerinin en iyi nasıl yönetileceğini araştırmaya devam etmeliyiz"dedi. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, merkez bankalarının "esnek" bir enflasyon hedeflemesi çerçevesinde enflasyon bekleyişlerinin en iyi nasıl yönetileceğini değerlendirmeye devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, merkez bankalarının "esnek" bir enflasyon hedeflemesi çerçevesinde enflasyon bekleyişlerinin en iyi nasıl yönetileceğini değerlendirmeye devam etmeleri gerektiğini  söyledi.

Kuroda, "Japonya'nın deneyimi, uzun vadeli enflasyon beklelişlerinin çıpalanmasının zor olduğunu gösterdi. Bu durum, iyi çıpalanmıyş enflasyon bekleyişlerinin önemine işaret ediyor" diye konuştu.

Konuşmasında düşük faizleri devam ettirmenin finansal kuruluşların risk alma davranışlarını değiştirebileceğini de belirten Kuroda, "Gelişmiş ekonomilerde uzun süre düşük faiz oranlarını devam ettirilmesi, eflasyon ve faiz oranlarının daha yukarı çıkma eğilimindeki gelişmekte  ve kalkınmakta olan ekonomilere sermaye akışını artırabilir" dedi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar